Τελευταία Νέα
Διεθνή

SpaceX: Εκτοξεύτηκε το Starship, με την δεύτερη προσπάθεια, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επικοινωνία με τη Γη

SpaceX: Εκτοξεύτηκε το Starship, με την δεύτερη προσπάθεια, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επικοινωνία με τη Γη
Στο τρίτο λεπτό μετά την εκτόξευση, έγινε και ο διαχωρισμός
Στη δεύτερη προσπάθεια εκτόξευσης του πυραύλου Starship προχώρησε το Σάββατο 18/11 η SpaceX.
Η εταιρεία του Elon Musk εκτόξευσε το Starship από τις εγκαταστάσεις Starbase της κοντά στην Boca Chica του Τέξας στις 15:02 ώρα Ελλάδος.
Μάλιστα στο τρίτο λεπτό μετά την εκτόξευση, έγινε και ο διαχωρισμός.

Η SpaceX εκτόξευσε για πρώτη φορά ένα πλήρες σύστημα πυραύλων Starship τον Απρίλιο.
Αν και αυτή η πτήση δεν έφτασε στο διάστημα, πέτυχε με επιτυχία πολλές ιστορικές πρωτιές για έναν πειραματικό πύραυλο πρωτοφανούς κλίμακας.
Watch Starship’s second integrated flight test → https://t.co/bJFjLCiTbK https://t.co/cahoRQ72lm
Σύμφωνα με τους New York Times, «το όχημα Starship έφτασε σε υψόμετρο περίπου 90 μιλίων πάνω από τη γη το Σάββατο πριν χάσει την επαφή, πιθανώς λόγω μιας αυτοματοποιημένης έκρηξης».
«Χάσαμε τα δεδομένα από το δεύτερο στάδιο… αυτό που πιστεύουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Τερματισμού Πτήσης στο δεύτερο στάδιο φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί πολύ αργά», δήλωσε ο John Insprucker, κύριος μηχανικός της SpaceX σε μια διαδικτυακή μετάδοση.
Υπενθυμίζεται, πως η δεύτερη απόπειρα πτήσης του μεγα-πύραυλου της SpaceX «Starship» έχει οριστεί για το πρωί του Σαββάτου.
Η SpaceX σχεδίαζε αρχικά την εκτόξευση για το πρωί της Παρασκευής, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk έγραψε σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, «Πρέπει να αντικαταστήσουμε έναν ενεργοποιητή πτερυγίων δικτύου, επομένως η εκτόξευση αναβάλλεται για το Σάββατο (σ.σ. 18/11)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης