Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η ΕΕ έχει σταυροφορικά ιμπεριαλιστικά ιδεώδη, το διαπίστωσα με Scholz - Επιθεωρήστε τώρα τα πυρηνικά του Ισραήλ

Erdogan: Η ΕΕ έχει σταυροφορικά ιμπεριαλιστικά ιδεώδη, το διαπίστωσα με Scholz - Επιθεωρήστε τώρα τα πυρηνικά του Ισραήλ
H Τουρκία απευθύνει ένα κάλεσμα για την πραγματοποίηση επιθεωρήσεων πυρηνικών όπλων στο Ισραήλ, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το ζήτημα αυτό, τόνισε ο Erdogan
Σχετικά Άρθρα
Σκληρή επίθεση στην ΕΕ και τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κατά την επιστροφή του από τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον Erdogan η ΕΕ αλλά και η συλλογική Δύση συνολικά διακατέχονται από σταυροφορικά, ιμπεριαλιστικά ιδεώδη.
Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι την ίδια νοοτροπία έχει και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, τον οποίο συνάντησε στο Βερολίνο.
«Είπα στον Scholz ότι είμαστε λυπημένοι που βλέπουμε τη Γερμανία ως μία από τις 40 χώρες που απείχαν από την απόφαση του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Κατά τα άλλα ο Erdogan δεσμεύτηκε ότι η Τουρκία θα καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση των καταστραμμένων υποδομών, των νοσοκομείων και των σχολείων στη Γάζα αν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.
Μιλώντας στο αεροσκάφος του, κατά την πτήση της επιστροφής από την Γερμανία, δήλωσε επίσης, ότι η Τουρκία απευθύνει ένα κάλεσμα για την πραγματοποίηση επιθεωρήσεων πυρηνικών όπλων στο Ισραήλ, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το ζήτημα αυτό.

Καρφιά στη Γερμανία: «Aυτοί που έχουν χρέος δεν μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για το Ισραήλ»

«Αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για οικονομική υποστήριξη.
Ωστόσο, η υποστήριξη που θα έπρεπε να δοθεί στην Παλαιστίνη δεν δίνεται.
Χτυπιούνται χώροι λατρείας και νοσοκομεία. Δεν μπορούν να γίνονται αυτά τα πράγματα.
Πώς μπορούν και πυροβολούν παιδιά; Θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια; Δεν έχουμε κανένα χρέος προς το Ισραήλ.
Αυτοί που έχουν χρέος δεν μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα. Ο σεβασμός μας για τους ανθρώπους είναι διαφορετικός.
Είμαι ένας ηγέτης που πήρε θέση για τον αντισημιτισμό για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου.
Γι' αυτό δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα» τόνισε ο Edogan κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, ενώ για το θέμα των ομήρων είπε: «Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για ανταλλαγή αιχμαλώτων. Όσον αφορά τον αριθμό τους, ποιος είναι ο αριθμός των ομήρων στο Ισραήλ και ποιος είναι ο αριθμός των ομήρων στην άλλη πλευρά;
Το Ισραήλ έχει πολύ περισσότερους στα χέρια του.
Οι αιχμάλωτοι ετών βρίσκονται στα χέρια του Ισραήλ. Θα ήταν άδικο αν δεν το βλέπαμε αυτό» συνέχισε κατά τη διάρκειά της τοποθέτησής του.

Νέο καρφί κατά Netanyahu: Πρέπει να τον διώξει το Ισραήλ... «χτες», είναι «τελειωμένος»

Εν το μεταξύ, σε συνέντευξή του σε Τούρκους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο του, όταν επέστρεφε από τη Γερμανία ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως το καλύτερο που έχει να κάνει το Ισραήλ είναι να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, καθώς αναγκάζει τη χώρα του να πληρώσει βαρύ τίμημα για την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.
"Ο Netanyahu τελείωσε.
Πρέπει να τον ξεφορτωθούμε.
Το Ισραήλ θα τον ξεφορτωθεί και όλοι οι Εβραίοι από όλο τον κόσμο θα τον ξεφορτωθούν.
Τώρα το 60-70% του λαού στη χώρα του διαμαρτύρεται εναντίον του Netanyahu, αφού βάζει τόσο τη χώρα του όσο και ολόκληρο τον κόσμο να πληρώσει βαρύ τίμημα.
Τώρα όλοι του στέλνουν όπλα και χρήματα, αλλά αυτή η κατάσταση κάνει τις χώρες που τον υποστηρίζουν να πληρώσουν το τίμημα", είπε ο Erdogan, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης