Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μοιραία επιπολαιότητα ή διαπλοκή; - To CDC συνιστούσε άκριτα εμβολιασμό κατά του Covid-19, χωρίς να λάβει υπόψη του μελέτες

Μοιραία επιπολαιότητα ή διαπλοκή; - To CDC συνιστούσε άκριτα εμβολιασμό κατά του Covid-19, χωρίς να λάβει υπόψη του μελέτες
Η ύπαρξη φυσικής ανοσίας, που σημαίνει ότι το ανθρώπινο σώμα θυμάται πώς να καταπολεμά ασθένειες με τις οποίες έχει προσβληθεί στο παρελθόν, είναι γνωστή από την αρχαία ελληνική εποχή επισημαίνει άρθρο του The Epoch Times
Σε μια νέα απάντηση του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) παραδέχονται τώρα ότι συνιστούσαν εμβόλια για τον COVID-19 για άτομα που είχαν αναρρώσει από τον COVID-19, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί του CDC δεν είχαν πρόσβαση στα υποκείμενα δεδομένα.
Η εκπληκτική αποκάλυψη ήρθε ως απάντηση σε ένα αίτημα FOIA για πληροφορίες σχετικά με τον ισχυρισμό του CDC, που έγινε για πρώτη φορά στις 29 Οκτωβρίου 2021, ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα με προηγούμενη μόλυνση είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν COVID-19 από τα εμβολιασμένα άτομα.

Ίδια μελέτη

Ο ισχυρισμός του CDC βασίστηκε σε μια μελέτη του ίδιου του φορέα που δημοσιεύθηκε στην 9η Νοεμβρίου 2021, έκδοση της εβδομαδιαίας αναφοράς νοσηρότητας και θνησιμότητας.
Το τμήμα συγκρούσεων συμφερόντων της μελέτης είχε σημειώσει ότι ορισμένοι από τους συγγραφείς της μελέτης χρηματοδοτούνταν από φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer, AstraZeneca, Merck, Sanofi και GlaxoSmithKline.
Τουλάχιστον τέσσερις από τις εισηγμένες φαρμακευτικές εταιρείες συμμετείχαν στην κατασκευή και πώληση εμβολίων κατά του COVID-19.
Δεδομένου ότι οι αποκαλύψεις σύγκρουσης συμφερόντων έγιναν τη στιγμή που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η μελέτη, το CDC θα είχε επίγνωση της αυξημένης ανάγκης να εξετάσει εξονυχιστικά τα ευρήματά του.
Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι δεν συνέβη.
Συγκεκριμένα, η δημόσια δήλωση του CDC ότι οι μη εμβολιασμένοι επιζώντες του COVID-19 είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν εκ νέου, έγινε την ίδια ημέρα που κυκλοφόρησε η μελέτη ως προεκτύπωση.
Αυτό δεν θα είχε αφήσει χρόνο για οποιαδήποτε αναθεώρηση.

Το CDC δεν... είχε αυτά τα δεδομένα

Ένας δικηγόρος που ειδικεύεται σε υποθέσεις FOIA υπέβαλε στη συνέχεια επίσημο αίτημα για τα δεδομένα στα οποία βασίζεται η μελέτη.
Την περασμένη εβδομάδα, το CDC απάντησε παραδεχόμενος ότι το CDC δεν είχε αυτά τα δεδομένα.
Σύμφωνα με το CDC, τα δεδομένα διατηρούνταν από έναν «εξωτερικό οργανισμό εταίρο και διατηρούνταν από έναν ανάδοχο».
Συγκεκριμένα, το CDC αναγνώρισε επίσης ότι "οι εμπειρογνώμονες σε θέματα του CDC δεν έλαβαν αντίγραφα των πρωτογενών δεδομένων πριν από τη λήξη της σύμβασης."
Με άλλα λόγια, το CDC έκανε τη σύστασή του για τον εμβολιασμό για άτομα που είχαν ήδη COVID-19 χωρίς να έχουν δει ή να έχουν πρόσβαση στα υποκείμενα δεδομένα.
Επιπλέον, αυτά τα δεδομένα δεν είναι πλέον διαθέσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε το CDC, ούτε το ευρύ κοινό, μπορεί ποτέ να μάθουν τι είπε.
Ο εκπρόσωπος Thomas Massie (R-Ky.) είχε προηγουμένως επισημάνει προβλήματα με τη μελέτη του CDC.
Τόνισε περαιτέρω το γεγονός ότι οι συγγραφείς της μελέτης είχαν συγκρούσεις συμφερόντων.
Οι ανησυχίες του κ. Massie όχι μόνο έχουν πλέον επιβεβαιωθεί, αλλά έχουν επίσης επιδεινωθεί από το γεγονός ότι το CDC δεν επανεξέτασε ή δεν έλεγξε ποτέ τη μελέτη.

Οι εξαιρέσεις

Η αποτυχία του CDC να ελέγξει τη μελέτη πριν κάνει σαρωτικές συστάσεις στο κοινό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια COVID-19 εξαιρούσαν ειδικά άτομα που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με COVID-19.
Η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης της Pfizer ανέφερε συγκεκριμένα ότι «τα διαθέσιμα δεδομένα δεν επαρκούν για να καθοριστεί εάν τέτοια άτομα θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τον εμβολιασμό».
Η εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης της Moderna αναγνώρισε ότι η μελέτη εμβολίου της «δεν σχεδιάστηκε για να αξιολογήσει το όφελος σε άτομα με προηγούμενη μόλυνση από SARS-CoV-2».
Η εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης των Johnson και Johnson χρησιμοποίησε παρόμοια διατύπωση.
Όταν επισημάνθηκε το 2021 ότι οι άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια COVID-19 δεν αφορούσαν άτομα που είχαν ήδη την ασθένεια, το Twitter (τώρα γνωστό ως X) σημείωσε αμέσως αυτό το γεγονός ως παραπληροφόρηση.

Το παράδειγμα της αρχαίας Αθήνας

Η ύπαρξη φυσικής ανοσίας, που σημαίνει ότι το ανθρώπινο σώμα θυμάται πώς να καταπολεμά ασθένειες με τις οποίες έχει προσβληθεί στο παρελθόν, είναι γνωστή από την αρχαία ελληνική εποχή.
Όταν η πανούκλα ξέσπασε την αρχαία Αθήνα το 430 π.Χ., ο Θουκυδίδης παρατήρησε ότι όσοι είχαν προσβληθεί στο παρελθόν δεν αρρώσταιναν.
Δήλωσε ότι «ο ίδιος άνθρωπος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση δύο φορές – ποτέ τουλάχιστον θανάσιμα».
Ωστόσο, όταν ξέσπασε το COVID-19, το CDC φαίνεται να έχει παραμερίσει την ιατρική σοφία 2.500 ετών.
Όπως γνωρίζουμε τώρα, το CDC το έκανε αυτό χωρίς να έχει πρόσβαση ή να αναλύσει τα υποκείμενα δεδομένα.
Capture_66.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης