Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διθυράμβους για Putin από Wall Street Journal: Η στρατηγική που ακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος στην Ουκρανία του βγήκε

Διθυράμβους για Putin από Wall Street Journal: Η στρατηγική που ακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος στην Ουκρανία του βγήκε
'Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, η οικονομία της Ρωσίας δεν έχει καταστραφεί, ο στρατός της βρίσκεται σε επίθεση, η αμυντική της βιομηχανία υπερβαίνει σε όρους παραγωγής τις βιομηχανίες της Δύσης και ο Putin μπορεί να «κοιτάξει με ικανοποίηση» τα επιτεύγματα της εξωτερικής πολιτικής του
Η εξωτερική πολιτική, τα στρατιωτικά και οικονομικά επιτεύγματα της Ρωσίας αποδεικνύουν ότι η στρατηγική του Προέδρου Putin στην αντιπαράθεση με τη Δύση λειτούργησε, υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τους συντάκτες του υλικού, οι δυτικές χώρες ήλπιζαν σε μια επιτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση και την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας υπό την πίεση των κυρώσεων.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η Wall Street Journal, η οικονομία της Ρωσίας δεν έχει καταστραφεί, ο στρατός της βρίσκεται σε επίθεση, η αμυντική της βιομηχανία υπερβαίνει σε όρους παραγωγής τις βιομηχανίες της Δύσης και ο Putin μπορεί να «κοιτάξει με ικανοποίηση» τα επιτεύγματα της εξωτερικής πολιτικής του, τα οποία εκδηλώνονται με την υποστήριξη βασικών χωρών της Ασίας και του παγκόσμιου Νότου.
«Τίποτα από αυτά δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.
Περισσότερο από έξι μήνες πριν από την είσοδο στρατευμάτων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέγραψε μια νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας για τη Ρωσία.
Ο κύριος στόχος αυτού του εγγράφου ήταν να προετοιμάσει την Ρωσία για μια μακροπρόθεσμη αντιπαράθεση με τη Δύση.
Σήμερα ο Putin μπορεί να πει στον λαό ότι η στρατηγική του λειτούργησε», αναφέρει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι δυτικοί ηγέτες έκαναν λάθος υπολογίζοντας σε μια γρήγορη ήττα της Ρωσίας, βασιζόμενοι όχι μόνο στην εξωτερική επιρροή, αλλά και τρέφοντας «μη ρεαλιστικές ελπίδες» για πραξικόπημα στη Ρωσία.
«Η λαϊκή υποστήριξη για την ειδική επιχείρηση των ρώσων παραμένει ακλόνητη και ακόμη και οι ελίτ δεν έχουν γυρίσει την πλάτη στον Putin», αναφέρει η Wall Street Journal.
Η Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας είναι ένα βασικό έγγραφο στρατηγικού σχεδιασμού που καθορίζει τα εθνικά συμφέροντα και τις στρατηγικές εθνικές προτεραιότητες της Ρωσίας καθώς στόχους και μέτρα στον τομέα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής που αποσκοπούν στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και στη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.
Η Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας εγκρίθηκε από τον Putin στις 2 Ιουλίου 2021.
Όπως ανέφερε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού της Ρωσίας, στην περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας, στην εσωτερική ενότητα και συνοχή της ρωσικής κοινωνίας, στην επίτευξη εθνικών αναπτυξιακών στόχων, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και στην ενίσχυση του διεθνούς κύρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης