Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο Zelensky ανακοίνωσε πιθανή υποχώρηση του στρατού λόγω έλλειψης πυρομαχικών -… έτσι είναι η ζωή

Bloomberg: Ο Zelensky ανακοίνωσε πιθανή υποχώρηση του στρατού λόγω έλλειψης πυρομαχικών -… έτσι είναι η ζωή
Η Ουκρανία, σύμφωνα με τον Zelensky, έχει απόλυτη ανάγκη από βλήματα 155 χιλιοστών, η προμήθεια των οποίων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, γεγονός που «υπονομεύει τις στρατιωτικές προσπάθειες» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας παραδέχτηκε ότι η έλλειψη πυρομαχικών, που προκαλείται από μια μετατόπιση της προσοχής της παγκόσμιας κοινότητας στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Hamas,  θα οδηγήσει τελικά στην υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποστηρίζει το Bloomberg.
«Το επίκεντρο μετατοπίζεται λόγω της Μέσης Ανατολής και άλλων λόγων.
Χωρίς υποστήριξη, θα υποχωρήσουμε» ανέφερε ο Zelensky στο Bloomberg
Η Ουκρανία , σύμφωνα με τον Zelensky, έχει απόλυτη ανάγκη από βλήματα 155 χιλιοστών, η προμήθεια των οποίων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, γεγονός που «υπονομεύει τις στρατιωτικές προσπάθειες» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι προμήθειες μας έχουν μειωθεί αλλά αυτή είναι η ζωή - και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού όλοι παλεύουν να επιβιώσουν, τόνισε ο Zelensky.
Όπως ανέφερε το Bloomberg, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων οβίδων 155 χιλιοστών, εν μέσω εκκλήσεων από τις ΗΠΑ.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden υπέγραψε νομοσχέδιο χρηματοδότησης δύο φάσεων που θα κρατήσει ανοιχτή την κυβέρνηση μέχρι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2024.
Το προσωρινό μέτρο είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού - ο νόμος που υπέγραψε ο Biden δεν προβλέπει τη διάθεση των 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε η κυβέρνηση για βοήθεια στην Ουκρανία και το Ισραήλ, ενώ δεν περιλαμβάνει περικοπές στον προϋπολογισμό που επιδιώκουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

 Οι ΗΠΑ δεν θα εγκρίνουν βοήθεια προς την Ουκρανία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2023

Η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δεν θα ληφθεί νωρίτερα από τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2024, υποστηρίζει το Bloomberg.
«Η νέα βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία κινδυνεύει να καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2023, και ίσως περισσότερο, θέτοντας αμφιβολίες για την ικανότητα της Ουάσιγκτον να υποστηρίξει την μεταφορά όπλων που τόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και η ουκρανική κυβέρνηση πιστεύουν ότι είναι ζωτικής σημασίας», αναφέρει το Bloomberg.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου , οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν τη ροή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, εν αναμονή της απόφασης των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης