Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Η Λευκορωσία βγήκε αλώβητη από τις δυτικές κυρώσεις

Lukashenko: Η Λευκορωσία βγήκε αλώβητη από τις δυτικές κυρώσεις
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εάν υπάρχει πωλητής και αγοραστής, τότε οι κυρώσεις δεν μπορούν να εμποδίσουν την αγορά
Η Λευκορωσία έχει αντέξει την πίεση των δυτικών κυρώσεων και έχει αγορά για τα προϊόντα της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko.
«Επιβιώσαμε. Έχουμε μια αγορά για να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα», είπε στο Γκόμελ, σε μια συνάντηση με το προσωπικό της εταιρείας κατασκευής κοσμημάτων Kristal, αναφέρει το RIA Novosti, μεταφέρει το Tanjug.
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εάν υπάρχει πωλητής και αγοραστής, τότε οι κυρώσεις δεν μπορούν να εμποδίσουν την αγορά και υπενθύμισε ότι απαγόρευσε στα μέλη της κυβέρνησης να δικαιολογούν την πτώση των δεικτών με την επιρροή των κυρώσεων, αναφέρει το RIA Novosti.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Λευκορωσία δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη νέων αγορών, ιδιαίτερα στη συνεργασία με τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου.
«Έχουν δημιουργηθεί καλές σχέσεις με τη Ζιμπάμπουε και αναμένεται μια επαναληπτική επίσκεψη στην Ισημερινή Γουινέα», διευκρίνισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.
Ο Lukashenko υπέδειξε μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη της συνεργασίας με τις χώρες αυτές και την περιοχή συνολικά.
«Είναι επίσης σημαντικό για το έργο των εταιρειών όπως η παραγωγική ένωση “Kristal”.
Η αφρικανική ήπειρος διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων και διαμαντιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.
Ο γενικός διευθυντής της “Kristal” Ruslan Sorokovoy δήλωσε ότι το εργοστάσιο προμηθεύεται τις πρώτες ύλες για την παραγωγή κυρίως στη Ρωσία, αλλά τώρα αρχίζει να συνεργάζεται με τη Ζιμπάμπουε.
Οι σχέσεις μεταξύ της Λευκορωσίας και των δυτικών χωρών έχουν επιδεινωθεί απότομα μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020. Οι δυτικές χώρες εισήγαγαν σταδιακά κυρώσεις σε βάρος Λευκορώσων αξιωματούχων, επιχειρήσεων και βιομηχανιών.
Ένα νέο στάδιο στην επέκταση των δυτικών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας σημειώθηκε λόγω της υποστήριξης του Μίνσκ στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης