Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Charles Michel θα επισκεφθεί την Ουκρανία για να ... τιμήσει τις διαδηλώσεις του Maidan

Ο Charles Michel θα επισκεφθεί την Ουκρανία για να ... τιμήσει τις διαδηλώσεις του Maidan
Ο Michel θα επισκεφθεί την Ουκρανία για να τιμήσει τις διαδηλώσεις του Maidan, που ξεκίνησαν στις 21 Νοεμβρίου 2013
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel θα ταξιδέψει στο Κίεβο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μεταδίδει το Politico δύο άτομα που ενημερώθηκαν για το ταξίδι.
Πιο συγκεκριμένα, ο Michel θα επισκεφθεί την Ουκρανία για να τιμήσει τις διαδηλώσεις του Maidan, που ξεκίνησαν στις 21 Νοεμβρίου 2013.
Υπενθυμίζεται ότι οι αμφιλεγόμενες διαδηλώσεις ήρθαν μετά την απόφαση του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Viktor Yanukovych να αποχωρήσει από μια πολιτική και οικονομική συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ.
Η Ρωσία χαρακτήρισε, τότε, την εξέγερση ως ένα πραξικόπημα που υποκινήθηκε από τη Δύση και παρενέβη στρατιωτικά το 2014, ώστε να ανακόψει τις συνέπειές του.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενόψει της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη επίσημων ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.
Ήδη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είχε επισκεφθεί το Κίεβο λίγο πριν από την ανακοίνωση, υποσχόμενη στον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky τη συνέχιση της υποστήριξης της ΕΕ.
Ένας εκπρόσωπος του Michel είπε ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την επίσκεψη, αλλά ότι θα βρίσκονται στο Βερολίνο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης