Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρεις νέες επιθέσεις με drones σε αμερικανικές βάσεις της Συρίας και του Ιράκ

Τρεις νέες επιθέσεις με drones σε αμερικανικές βάσεις της Συρίας και του Ιράκ
Τουλάχιστον 59 μέλη του στρατού των ΗΠΑ έχουν τραυματιστεί από τις 17/10, αλλά το Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι όλοι τραυματίστηκαν ελαφρά
Οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν εξαπέλυσαν επιθέσες σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία την Παρασκευή (17/11), χτυπώντας τρεις εγκαταστάσεις με drones και τραυματίζοντας έναν στρατιώτη, ανέφερε το Associated Press.
Επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός επιθέσεων στις δυνάμεις του συνασπισμού των ΗΠΑ είναι τώρα 60 από τις 17 Οκτωβρίου.
Τουλάχιστον 59 μέλη του στρατού των ΗΠΑ έχουν τραυματιστεί, αλλά το Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι όλοι τραυματίστηκαν ελαφρά και ότι τα στρατεύματα θα μπορέσουν να επιστροφή στο καθήκον.
Οι σχετικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν εξαπολύουν επιθέσεις σχεδόν καθημερινά από τις 17 Οκτωβρίου, την ημέρα που η επίθεση του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Γάζας σκότωσε εκατοντάδες και πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλη την περιοχή.
Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τις ομάδες να σταματήσουν και να αποφύγουν την κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Hamas σε μια ευρύτερη σύγκρουση.
Την Παρασκευή ένα drone στόχευσε την αεροπορική βάση Al Harir στο Erbil, χωρίς να σημειωθούν θύματα, ωστόσο η εκτίμηση των ζημιών ήταν ακόμη εν εξελίξει.
Πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στην αεροπορική βάση Al Asad στο Ιράκ, παρότι δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές στην υποδομή, και μια άλλη πολλαπλή επίθεση με drone στο Tall Baydar της Συρίας, οδήγησε σε μη σοβαρούς τραυματισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης