Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yenisei: Το ρωσικό τρένο του θανάτου διασχίζει την Ουκρανία – Έχει πυροβόλα, όλμους, αντιαεροπορικά πυρά και… εκτοξεύει drones

Yenisei: Το ρωσικό τρένο του θανάτου διασχίζει την Ουκρανία – Έχει πυροβόλα, όλμους, αντιαεροπορικά πυρά  και… εκτοξεύει drones
Ένα τρένο πραγματικό στρατόπεδο δίνει άλλη διάσταση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία αποκαλύπτει το μυστικό τεθωρακισμένο τρένο της, γεμάτο με drones (UAV), όλμους, οχήματα μάχης πεζικού (IFV) και βαριά οπλισμένα στρατεύματα.
Το τρένο λέγεται Yenisei και φρουρεί τις γραμμές μέσω των οποίων μεταφέρεται στρατιωτικό φορτίο στην περιοχή Donbass.
Πρόκειται για ένα σπάνιο και ανορθόδοξο όπλο που χρησιμοποιεί η Ρωσία, το οποίο σχετίζεται με τις μεγάλες σιδηροδρομικές γραμμές που εκτείνονται στην τεράστια έκταση της Ουκρανίας.
Ο ρωσικός στρατός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους σιδηροδρόμους αλλά αυτή κίνηση κατέπληξε και το ΝΑΤΟ.
Ένα τέτοιο θωρακισμένο τρένο εμφανίστηκε σε βίντεο τον Μάρτιο του 2022, φτάνοντας στη Μελιτόπολη, στη νότια Ουκρανία, μετά την αναχώρησή του από την Κριμαία.

yenisei_1.JPG

yenisei_2.jpg
Ένα τρένο πραγματικό στρατόπεδο


Το τρένο είναι ένα πραγματικό στρατόπεδο που έχει ακόμη και… κέντρο διοίκησης και ελέγχου.
Διαθέτει ένα δίκαννο αντιαεροπορικό πυροβόλο ZSU 23-3, μεσαία πολυβόλα ενώ απελευθερώνει τετρακόπτερα UAV για επιτήρηση και περιπολία.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό το Yenisei μεταφέρει τεθωρακισμένα BMP-2 IFV, με πυροβόλα 2A32 των 30 mm.
yenisei_3.jpg

Οι πάνοπλοι στρατιώτες, που επιβαίνουν στο τρένο ελέγχουν συνεχώς τις σιδηροτροχιές για το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.
Στη συνέχεια, οι όλμοι αποβίβασαν την άμαξα και τοποθέτησαν τα όπλα αρκετά μέτρα από τις γραμμές.
Αν διαπιστωθεί κάτι, επισκευάζουν τις γραμμές για να συνεχίσει το Yenisei το ταξίδι του.
Το Yenisei ανήκει στα Σιδηροδρομικά Στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των παλαιότερων τέτοιων δυνάμεων στον κόσμο.
Ο σχηματισμός είναι επιφορτισμένος με την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη φύλαξη σιδηροδρομικών γραμμών αποκλειστικά για τον στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Ένα δημοσίευμα στο TASS αποκάλεσε τους στρατιώτες «εργάτες σιδηροδρόμων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (CMD).

yenisei_4.jpg
Ήταν οι «πρώτοι στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία που εκτόξευσαν drones για επιτήρηση χωρίς να σταματήσουν το τρένο. Αυτό αναφέρθηκε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας».
«Το πλήρωμα του εγγεγραμμένου θωρακισμένου τρένου, Yenisei, του CMD διασφαλίζει την ασφάλεια της μεταφοράς επιβατών και φορτίου στους σιδηροδρόμους των Λαϊκών Δημοκρατιών του Lugansk και του Donetsk», ανέφερε το Tass.

Απόλυτη κυριαρχία στις ράγες

«Για να αυξηθεί η ταχύτητα της έρευνας των περιοχών κυκλοφορίας οι στρατιωτικοί σιδηροδρομικοί του CMD ήταν οι πρώτοι στη ζώνη ειδικής επιχείρησης που εκτόξευσαν drones εν κινήσει, χωρίς να σταματήσουν το τρένο σε ενδιάμεσους σταθμούς.
yenisei_5.jpg
Τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των UAV, καθώς και η ικανότητα των χειριστών, καθιστούν δυνατή τη διενέργεια επιτήρησης και τεχνικής αναγνώρισης εν κινήσει σε απόσταση από το τρένο έως 5 χιλιόμετρα», επισήμανε το Tass.
Το Yenisei είναι οπλισμένο με όλους τους τύπους φορητών όπλων, αντιαεροπορικά και πολυβόλα, μια ομάδα όλμων 82 mm και ένα μαχητικό όχημα πεζικού BMP-2 με αυτόματο πυροβόλο 2A32 των 30 mm.
Εάν εντοπιστούν σαμποτέρ, το πλήρωμα BMP-2 είναι έτοιμο να κατεβάσει το τεθωρακισμένο όχημα από τo τρένο το συντομότερο δυνατό και να μπει στη μάχη.
Τα σιδηροδρομικά στρατεύματα της CMD έχουν αποκαταστήσει την κυκλοφορία σε σιδηροδρομικά τμήματα μήκους περίπου 300 χιλιομέτρων, έχουν εκκαθαρίσει πάνω από 3.000 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών και έχουν επισκευάσει περίπου 10 μικρού και μεσαίου μεγέθους γέφυρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης