Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Τελειώνουν τα χρήματα των ΗΠΑ για την Ουκρανία - Η Ευρώπη δεν μπορεί να καλύψει το κενό

Wall Street Journal: Τελειώνουν τα χρήματα των ΗΠΑ για την Ουκρανία - Η Ευρώπη δεν μπορεί να καλύψει το κενό
Η Δύση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Ρωσία στην παραγωγή όπλων, κανένα δυτικό οπλικό σύστημα δεν τα κατάφερε στο μέτωπο
Την πληροφορία ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ξεμένει από χρήματα για την προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικάνους αξιωματούχους.
«Το Πεντάγωνο έχει τώρα περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια εντός του τρέχοντος προϋπολογισμού για να συνεχίσει να παρέχει όπλα στην Ουκρανία.
Ωστόσο, ένα άλλο ταμείο που προορίζεται να αναπληρώσει τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού μειώθηκε σε μόλις 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι τα κεφάλαια του Πενταγώνου κοντεύουν να εξαντληθούν» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι η Ευρώπη δεν θα είναι σε θέση να αναπληρώσει τον όγκο της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

Η Δύση δεν φτάνει τη Ρωσία στην παραγωγή όπλων

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι είναι καίριας σημασίας η Ουκρανία να αντέξει έως τον Νοέμβριο του 2024, όταν και θα γίνουν οι εκλογές στις ΗΠΑ.
«Στρατιώτες και πυρομαχικά είναι κρίσιμης σημασίας και η Ουκρανία δεν έχει κανένα από τα δύο» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει, επικαλούμενο πηγές, ότι η Δύση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Ρωσία στην παραγωγή όπλων.

Κανένα δυτικό οπλικό σύστημα δεν έκανε τη διαφορά

Επιπλέον, επισημαίνεται πως Δυτικοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν πως κανένα οπλικό σύστημα της Δύσης που δόθηκε στην Ουκρανία, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει κάποιου είδους στρατιωτική ανωτερότητα στο πεδίο της μάχης προς όφελος των Ουκρανών.

Έχει δαπανηθεί το 96% των κονδυλίων

Μάλιστα αναφέρεται πως ο John Kirby, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, παραδέχθηκε πως η Ουάσινγκτον έχει δαπανήσει το 96% των κονδυλίων που έχουν διατεθεί για την υποστήριξη της Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden υπέγραψε το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στο οποίο δεν προβλέπεται περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία όπως επιθυμούσε ο Αμερικάνος πρόεδρος λόγω των ενστάσεων που διατυπώνονται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης