Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Κρίσιμη η καμπή στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη

tags :
Lagarde (ΕΚΤ): Κρίσιμη η καμπή στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη
Μια συνεχής μείωση του πληθυσμού φαίνεται ότι θα ξεκινήσει ήδη από το 2025
H Ευρώπη βρίσκεται τώρα σε μια κρίσιμη καμπή, με την αποπαγκοσμιοποίηση, τα δημογραφικά στοιχεία και την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα να επηρεάζουν τις προοπτικές.
Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, η οποία επισήμανε ότι «υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομία κατακερματίζεται σε ανταγωνιστικά μπλοκ».
Εστιάζοντας στην Ευρώπη, είπε ότι μια συνεχής μείωση του πληθυσμού φαίνεται ότι θα ξεκινήσει ήδη από το 2025, παράλληλα με τις κλιματικές καταστροφές που αυξάνονται κάθε χρόνο.
Η απάντηση σε αυτούς τους κραδασμούς ήταν ότι θα χρειαζόταν τεράστιες επενδύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, απαιτώντας αυτό που αποκάλεσε «προσπάθεια γενεών», ανέφερε η Lagarde στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχει.
«Καθώς εμφανίζονται νέα εμπορικά εμπόδια, θα χρειαστεί να επανεκτιμήσουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού και να επενδύσουμε σε νέες που είναι ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές και πιο κοντά στο σπίτι», είπε η Lagarde.
«Καθώς οι κοινωνίες μας γερνούν, θα χρειαστεί να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες ώστε να μπορούμε να παράγουμε μεγαλύτερη παραγωγή με λιγότερους εργαζομένους.
Η ψηφιοποίηση θα βοηθήσει.
Και καθώς το κλίμα μας θερμαίνεται, θα χρειαστεί να προχωρήσουμε την πράσινη μετάβαση χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης