Διεθνή

Τα διεθνή ΜΜΕ γύρισαν την πλάτη στον Zelensky - Η σημασία της επίσκεψης Cameron

Τα διεθνή ΜΜΕ γύρισαν την πλάτη στον Zelensky - Η σημασία της επίσκεψης Cameron
Aνεκτίμητη ευκαιρία για τον Zelensky να στρέψει εκ νέου τα φώτα της δημοσιότητας στη χώρα του
Σχετικά Άρθρα
Ο Λόρδος David Cameron, νυν υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, είναι ένα βαρύ πολιτικο κεφάλαιο και με την επίσκεψή του στον Πρόεδρο Zelensky στο Κίεβο και στη συνέχεια με το ταξίδι του στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα, έστρεψε και πάλι την προσοχή των μέσων ενημέρωσης του κόσμου στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, αναφέρει σε ανάλυσή του το Sky News.
Ο πρόεδρος Zelensky ανησυχεί όλο και περισσότερο για το γεγονός ότι ο πόλεμος του έθνους του κατά του Ρώσου εισβολέα έχει βγει από το ραντάρ των διεθνών μέσων ενημέρωσης, καθώς γνωρίζει ότι η Ουκρανία εξαρτάται σε κρίσιμο βαθμό από τη δυτική υποστήριξη, αν θέλει να επικρατήσει.

Απέτυχε η εαρινή επίθεση - Σε αδιέξοδο οι Ουκρανοί

Η πολυαναμενόμενη "εαρινή επίθεση" της Ουκρανίας ξεκίνησε τον Ιούνιο, αλλά παρά τη σημαντική δυτική στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη, μετά από πέντε μήνες εντατικών και άκρως ψυχαναγκαστικών μαχών, το Κίεβο έχει σημειώσει πολύ περιορισμένη πρόοδο στον στόχο του να απελευθερώσει εδάφη.
Πράγματι, ο στρατηγός Valerii Zaluzhnyi - ο ηγέτης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων - έγραψε ένα έγγραφο σχετικά με το τι θα χρειαζόταν η Ουκρανία για να ανακτήσει τη δυναμική της σύγκρουσης, γεγονός που οδήγησε σε ευρεία ανησυχία ότι είχε επιτευχθεί αδιέξοδο και ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Ωστόσο, ο πρόεδρος Putin μοιάζει απίθανο να εξετάσει οποιαδήποτε μορφή κατάπαυσης του πυρός εν όψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή διοίκησης θα μπορούσε να επηρεάσει τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Εξάλλου, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος Zelensky παραμένει αποφασισμένος να απελευθερώσει κάθε γωνιά της Ουκρανίας.
Αν και η σύγκρουση Ισραήλ-Hamas αποτέλεσε ανεπιθύμητο αντιπερισπασμό, ο κ. Zelensky θα ήταν ευτυχής που φιλοξένησε τον Λόρδο Cameron στην Ουκρανία.
Είναι πιθανό να το είδε ως μια ανεκτίμητη ευκαιρία για να στρέψει εκ νέου τα φώτα της δημοσιότητας στη δεινή θέση της χώρας του.

www.bamkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης