Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτάκτως στην Ευρωβουλή η έρευνα για το Cyprus Confidential

Εκτάκτως στην Ευρωβουλή η έρευνα για το Cyprus Confidential
Η συζήτηση, όπως αποφασίστηκε, θα γίνει χωρίς την έγκριση ψηφίσματος και έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης (22/11)
Τα ευρήματα της έρευνας Cyprus Confidential της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) θα συζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι Ευρωβουλευτές, παρουσία εκπροσώπων της Κομισιόν και του Συμβουλίου της ΕΕ.
Η συζήτηση, όπως αποφασίστηκε, θα γίνει χωρίς την έγκριση ψηφίσματος και έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης (22/11).
Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τον καθορισμό της ατζέντας της Ολομέλειας στις 20 με 23 Νοεμβρίου στο Στρασβούργο, οι Ευρωβουλευτές θα συζητήσουν ποια θα πρέπει να είναι τα μέτρα της ΕΕ δεδομένων των τελευταίων αποκαλύψεων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παράκαμψης κυρώσεων από Ρώσους μέσω Κύπρου.
«Η τελευταία έρευνα που διεξήγαγε η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) αποκάλυψε ότι κυπριακές επενδυτικές εταιρείες και τράπεζες φέρονται να εμπλέκονται στην απόκρυψη του πλούτου των Ρώσων ολιγαρχών και δισεκατομμυριούχων που έχουν υποστεί κυρώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Οι Ευρωβουλευτές πρόκειται να συζητήσουν με το Συμβούλιο και την Επιτροπή πώς μπορούν να κλείσουν επειγόντως και αποτελεσματικά όλα τα παραθυράκια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, και να επιταχύνουν τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τα κράτη μέλη για αυστηρότερους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», προστίθεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης