Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden αίρει τις κυρώσεις σε κινεζικό ινστιτούτο, σε αντάλλαγμα για τη φαιντανύλη

Ο Biden αίρει τις κυρώσεις σε κινεζικό ινστιτούτο, σε αντάλλαγμα για τη φαιντανύλη
O Biden ζήτησε περισσότερη συνεργασία από το Πεκίνο για τη φαιντανύλη
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση του Joe Biden αφαίρεσε το Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Επιστημών του κινεζικού Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας από τον κατάλογο εμπορικών κυρώσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας να πείσει το Πεκίνο να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τη ροή του συνθετικού οπιοειδούς φαιντανύλης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ουάσινγκτον έθεσε το ινστιτούτο στον κατάλογο το 2020 λόγω υποτιθέμενων καταχρήσεων κατά των Ουιγούρων και άλλων μειονοτικών ομάδων, αποκλείοντάς το ουσιαστικά από την παραλαβή των περισσότερων αγαθών από τους προμηθευτές των ΗΠΑ, όπως σημειώνει το Reuters.
Ο πρώην πρέσβης της Κίνας στις ΗΠΑ Qin Gang σε συνέντευξή του πέρυσι χαρακτήρισε "σοκαριστικό" το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα επέβαλαν κυρώσεις στο ινστιτούτο, το οποίο περιέγραψε ως απαραίτητο για τον έλεγχο της φαιντανύλης.
Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Συμφωνία Biden - Xi για την φαιντανύλη

Το Reuters είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το ινστιτούτο θα καταργηθεί καθώς ο Biden ζήτησε περισσότερη συνεργασία από το Πεκίνο για τη φαιντανύλη σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping την Τετάρτη στο Σαν Φρανσίσκο στο φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι άνδρες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της πηγής του οπιοειδούς φαιντανύλης, με την Κίνα να υπόσχεται να κυνηγήσει άμεσα συγκεκριμένες χημικές εταιρείες που παρασκευάζουν πρόδρομες ουσίες της φαιντανύλης.
Ο αποκλεισμός των χημικών ουσιών "πρόδρομων ουσιών" της φαιντανύλης αποτελεί προτεραιότητα για την Ουάσινγκτον, καθώς ο ρυθμός των θανάτων από υπερβολική δόση που αφορούν το φάρμακο υπερτριπλασιάστηκε από το 2016 έως το 2021, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης