Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off 5,5% στο πετρέλαιο, το brent στα 76,8 δολ. - ΗΠΑ και Κίνα απειλούν τη ζήτηση

Sell off 5,5% στο πετρέλαιο, το brent στα 76,8 δολ. - ΗΠΑ και Κίνα απειλούν τη ζήτηση
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρές απώλειες άνω του 5% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, αφού τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, ενισχύοντας τις ανησυχίες για την υποτονική ζήτηση ενέργειας από την Κίνα.
To πετρέλαιο τύπου Brent υποχωρεί 5,3% στα 76,81 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει πτώση 5,6% στα 72,39 δολ. το βαρέλι.
Και τα δύο συμβόλαια διαπραγματεύονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 7 Ιουλίου 2023.
«Η διάθεση είναι αρνητική, τα διαγράμματα είναι αρνητικά», σχολιάζει ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group.

Αποθέματα ΗΠΑ

Τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Νοεμβρίου, ενώ η αμερικανική παραγωγή παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ των 13,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κίνα

Στην Ασία, η απόδοση των διυλιστηρίων πετρελαίου της Κίνας υποχώρησε τον Οκτώβριο από τα υψηλά επίπεδα του προηγούμενου μήνα, καθώς η ζήτηση βιομηχανικών καυσίμων εξασθένησε και τα περιθώρια διύλισης μειώθηκαν. 

Ανοίγει ο δρόμος για πτώση κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι

Μια πτώση κάτω από τα 75 δολάρια ανά βαρέλι ανοίγει την πόρτα για μια πτώση στην περιοχή των 67-70 δολαρίων, όπου η τιμή βρήκε στήριξη τον Μάιο και τον Ιούνιο, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση.
Σε περίπτωση πτώσης σε αυτό το επίπεδο, θα μπορούσαμε να δούμε μια νέα σειρά προφορικών παρεμβάσεων από τον OPEC+, όπως συνέβη νωρίτερα φέτος.
Η απουσία τους από την άλλη πλευρά, όπως συνέβη το 2014, θα αυξήσει την πίεση στην τιμή.

brent_2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης