Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινός στρατός: Εντοπίσαμε στοιχεία για τους ομήρους σε υπολογιστές της Hamas

Ισραηλινός στρατός: Εντοπίσαμε στοιχεία για τους ομήρους σε υπολογιστές της Hamas
Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του IDF δεν έχουν επαληθευθεί ακόμα από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα
Αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού ισχυρίστηκε, με δημόσια δήλωσή του, ότι βίντεο που σχετίζονται με τους αιχμαλώτους -οι οποίοι κρατούνται από τη Hamas- βρέθηκαν σε φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής του IDF στο νοσοκομείο al-Shifa, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σε δήλωσή του, ο Ισραηλινός αξιωματούχος έκανε γνωστό ότι οι εικόνες βρέθηκαν σε εξοπλισμό που «ανήκε στη Hamas».
Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του IDF δεν έχουν επαληθευθεί ακόμα από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα.
Εντούτοις, από την πλευρά της, η Hamas απέρριψε τις δηλώσεις του ισραηλινού στρατού ως «γελοίες».
Σημειώνεται, ότι ούτε οι ΗΠΑ, που υποστήριξαν τους ισχυρισμούς του Ισραήλ πως το νοσοκομείο ήταν συνδεδεμένο με ένα «κέντρο διοίκησης της Hamas», παρείχαν καμία στιβαρή απόδειξη για τον εν λόγω ισχυρισμό.
Την Τετάρτη (15/11), ο ανταποκριτής του Al Jazeera Fadi Mansour έθεσε, με ερώτησή του στην αναπληρώτρια γραμματέα Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh, το ζήτημα των ενδείξεων ή των αποδείξεων για τη χρήση του νοσοκομείου al-Shifa ως ορμητηρίου της Hamas.
Μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση των πηγών των ΗΠΑ, η Singh απάντησε τελικώς ότι δεν μπορούσε να «υπεισέλθει σε λεπτομέρειες», αλλά αισθάνονται «πολύ σίγουροι» για όσα έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης