Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: «Παύση» στο ράλι του Νοεμβρίου λόγω Walmart - Ο Dow στο -0,1%, τέλος στο ανοδικό σερί

Wall Street: «Παύση» στο ράλι του Νοεμβρίου λόγω Walmart -  Ο Dow στο -0,1%, τέλος στο ανοδικό σερί
Οι μετοχές της Cisco Systems υποχώρησαν κατά 12% - Οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές της Walmart
Σχετικά Άρθρα

(upd) Παύση στο ράλι του Νοεμβρίου κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να τερματίζει το ανοδικό σερί των 4 ημερών.
Οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές της Walmart όσον αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,13% στις 34.945 μονάδες, ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε 0,12% στις 4.508 μον., ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με οριακή μεταβολή στις 14.113 μονάδες.
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Cisco Systems υποχώρησαν κατά 12%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε αδύναμες προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο και το σύνολο του οικονομικού έτους.
Στον αντίποδα, η Macy's σημείωσε άνοδο 11% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

wall_6.jpg

O κολοσσός λιανικής Walmart προειδοποεί για μειωμένη κατανάλωση τα Χριστούγεννα

Η Walmart, o μεγαλύτερος λιανοπωλητής στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 453 εκατομμυρίων δολαρίων ή 17 σεντς ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο 2023, μια τεράστια βελτίωση από τις ζημιές ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 66 σεντς ανά μετοχή την προηγούμενη χρονιά.
Ωστόσο, εξέδωσε μια προειδοποιητική ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση των καταναλωτών ενόψει της κρίσιμης περιόδου αγορών για τις γιορτές.
Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 7,3% στις συναλλαγές της Wall Street.

Πλήγμα στην κατανάλωση λόγω πληθωρισμού

Ο οικονομικός διευθυντής John David Rainey δήλωσε στο CNBC ότι οι καταναλωτές που πλήττονται από τον πληθωρισμό εξακολουθούν να αναβάλλουν μεγαλύτερες αγορές καθώς περιμένουν τις περιόδους προσφορών, απηχώντας τα σχόλια που έκανε η άλλη εταιρεία λιανικής Target την Τετάρτη, όταν επισήμανε τις παρατεταμένες πιέσεις που ασκούνται στους καταναλωτές από τα υψηλότερα επιτόκια και τις χαμηλότερες αποταμιεύσεις.

Άνοδος στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές την προηγούμενη εβδομάδα. 
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 231.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου από 217.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. 
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειώσουν άνοδο στις 220.000.
Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, ενισχύθηκε στις 220.500 από 212.500.

Πτώση στον Δείκτη Τιμών Παραγωγού

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI) υποχώρησε κατά 0,5% τον Οκτώβριο, έναντι των προβλέψεων για αύξηση 0,1% και σημαντικά χαμηλότερα από την αύξηση του 0,4% τον Σεπτέμβριο. Η μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη μείωση των τιμών της τελικής ζήτησης από τον Απρίλιο του 2020.
Σε ετήσια βάση, ο PPI αυξήθηκε κατά 1,3%, σημαντικά λιγότερο από την αναμενόμενη αύξηση του 2,0% και την αύξηση του 2,2% τον Σεπτέμβριο.
Ο Core PPI, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση έναντι της αναμενόμενης αύξησης +0,3%.
Σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 2,4% χαμηλότερα από το +2,7% που αναμενόταν και ήταν και το προηγούμενο μήνα.
Οι τιμές των αγαθών τελικής ζήτησης μειώθηκαν κατά 1,4% τον Οκτώβριο, και αποτελεί τη πρώτη μείωση από την πτώση κατά 1,5% τον Μάιο. Η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των τιμών για την ενέργεια, οι οποίες μειώθηκαν κατά 6,5%. Οι τιμές για τα τρόφιμα τελικής ζήτησης υποχώρησαν κατά 0,2%.
Οι τιμές για τις υπηρεσίες τελικής ζήτησης παρέμειναν αμετάβλητες τον Οκτώβριο μετά από έξι συνεχόμενους μήνες ανόδου. Εντός του δείκτη για τις υπηρεσίες τελικής ζήτησης, οι τιμές για τις υπηρεσίες αεροπορικών επιβατών αυξήθηκαν κατά 3,1%. Οι δείκτες για το χονδρικό εμπόριο χημικών και συναφών προϊόντων, την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και τη μεταφορά φορτηγών εμπορευμάτων αυξήθηκαν επίσης.
Από την άλλη, τα περιθώρια κέρδους για το χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων και οχημάτων μειώθηκαν κατά 2,9%. Άλλοι δείκτες που μειώθηκαν τον μήνα ήταν το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ, η διαχείριση χαρτοφυλακίου, οι υπηρεσίες διαμονής ταξιδιωτών και το λιανικό εμπόριο ειδών υγείας, ομορφιάς και οπτικών ειδών.


Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Επιφυλακτικοί ήταν σήμερα οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω της υποχώρησης του θετικού κλίματος που παρατηρήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 15.786,20 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE κατέγραψε απώλειες 1% στις 7.410,18 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC διαμορφώθηκε στις 7.168,57 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,6%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,70% στις 29.258,53 μονάδες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης