Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση Musk στους Εβραίους – Η «πραγματική αλήθεια» είναι ότι προωθούν το μίσος

Νέα επίθεση Musk στους Εβραίους – Η «πραγματική αλήθεια» είναι ότι προωθούν το μίσος
Ο Musk έχει επανειλημμένα επικριθεί για την προώθηση περιεχομένου που επιτίθεται σε Εβραίους σε μια εποχή ανερχόμενου αντισημιτισμού
Ως «πραγματική αλήθεια» χαρακτήρισε ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk μια αντισημιτική ανάρτηση στο X, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που έχει στην κατοχή του, η οποία επιτέθηκε σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας επειδή προωθούν «διαλεκτικό μίσος» εναντίον των λευκών.
«Είπατε την πραγματική αλήθεια», είπε ο Musk στην απάντησή του στην ανάρτηση.

F_AjKMuWsAE28vy.png

F_AjLOjX0AAQ1hb.png
Ο Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία περίπου 225 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει επανειλημμένα επικριθεί για την προώθηση περιεχομένου που επιτίθεται σε Εβραίους σε μια εποχή ανερχόμενου αντισημιτισμού.
Πέρυσι, η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, μια οργάνωση υπεράσπισης, κάλεσε τον Musk να ζητήσει συγγνώμη αφού διέγραψε ένα αμφιλεγόμενο tweet που έκανε μια σατιρική σύγκριση μεταξύ του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau και του Αδόλφου Χίτλερ.
Νωρίτερα φέτος, ο Musk κατηγόρησε την Anti-Defamation League για την πτώση των εσόδων από διαφημίσεις των ΗΠΑ στο X, την κοινωνική πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter.
Οι πωλήσεις διαφημίσεων εξακολουθούν να μειώνονται κατά 60% «κυρίως λόγω της πίεσης στους διαφημιστές» που ασκείται από την ADL, είπε τον Σεπτέμβριο, αφού ο οργανισμός είπε ότι οι αναφορές για παρενόχληση και εξτρεμιστικό περιεχόμενο αυξήθηκαν μετά την ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας από τον Musk.
Εκείνη την εποχή, ο Musk είπε ότι ήταν «υπέρ της ελευθερίας του λόγου» αλλά κατά του αντισημιτισμού «οποιουδήποτε είδους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης