Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαφές μήνυμα Zakharova: Η Δανία θα παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, εάν σταματήσει ρωσικά τάνκερ στα ύδατά της

Σαφές μήνυμα Zakharova: Η Δανία θα παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, εάν σταματήσει ρωσικά τάνκερ στα ύδατά της
Όλα τα πλοία, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, έχουν το δικαίωμα στην απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση από τα στενά της Βαλτικής επισημαίνει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Η Δανία θα παραβιάσει το διεθνές δίκαιο εάν σταματήσει και επιθεωρήσει ρωσικά τάνκερ στα ύδατά της, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Νωρίτερα, οι Financial Times ανέφεραν, επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν πιθανά νέα μέτρα της ΕΕ, ότι η Δανία επρόκειτο να επιθεωρήσει και να δεσμεύσει, εάν χρειαζόταν, δεξαμενόπλοια με ρωσικό πετρέλαιο που διέρχονται μέσω δανικών καναλιών ως μέρος των νέων σχεδίων των Βρυξελλών για τον έλεγχο των θαλάσσιων παραδόσεων τέτοιου πετρελαίου.
«Θα σας υπενθυμίσω τι ρυθμίζει τη διέλευση των πλοίων από τα στενά.
Στην περίπτωση αυτή, πρόκειται για τη Συνθήκη της Κοπεγχάγης του 1857 και τις διατάξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.
Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, όλα τα πλοία , συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, έχουν το δικαίωμα στην απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση από τα στενά της Βαλτικής.
Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των κανόνων ή οποιεσδήποτε ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με αυτούς είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου», είπε, σχολιάζοντας αυτές τις πληροφορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης