Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cyprus Confidential: «Δεν νιώθει περήφανος» με τα όσα διάβασε στον διεθνή Τύπο για την Κύπρο ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Cyprus Confidential: «Δεν νιώθει περήφανος» με τα όσα διάβασε στον διεθνή Τύπο για την Κύπρο ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Ο πρόεδρος της Κύπρου δεσμεύθηκε ότι ξεκίνησαν έρευνες με συγκεκριμένο χρονιδιάγραμμα
Ούτε υποτιμούμε ούτε υποβαθμίζουμε τα όσα είδαν χθες βράδυ το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην έρευνα του ICIJ «Cyprus Confidential», προσθέτοντας ότι ξεκίνησαν έρευνες που θα έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση καταδίκης με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, και ερωτηθείς αν θα συσταθεί ομάδα ανακριτών για να διερευνήσει τα όσα είδαν χθες βράδυ το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η κυπριακή Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε υποτιμούμε ούτε υποβαθμίζουμε όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Και αυτό είναι ένα μήνυμα ξεκάθαρο από πλευράς Κυβέρνησης και εμένα προσωπικά».
Ήδη, πρόσθεσε, ξεκίνησαν έρευνες και επανέλαβε ότι θα έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεν θα είναι έρευνες που θα κρατήσουν για πολλά χρόνια.
Επανέλαβε το μήνυμα ότι «κανείς μα κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης, της αξιοπιστίας της χώρας μας».
Ο Πρόεδρος είπε ακόμη ότι διάβασε σήμερα τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο και σημείωσε πως «οφείλω να σας πω, δεν είναι κάτι που με έκανε να νιώθω περήφανος. Άρα, ούτε υποτιμούμε, ούτε υποβαθμίζουμε, ούτε η Κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά. Τίποτε άλλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης