Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινές διαρροές: Στον αέρα η συμφωνία με τη Hamas για την απελευθέρωση των ομήρων

Ισραηλινές διαρροές: Στον αέρα η συμφωνία με τη Hamas για την απελευθέρωση των ομήρων
Το πιο κομβικό σημείο τριβής ήταν η απαίτηση της Hamas για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός, ενώ το Ισραήλ συμφώνησε το πολύ σε τρεις ημέρες
Αραβικές πηγές που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων από το Ισραήλ δήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης (15/11) ότι οι συνομιλίες με τη μεσολάβηση του Κατάρ έχουν φτάσει σε κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Haaretz.
Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η Ισραηλινή αντιπολιτευτική εφημερίδα, το πιο κομβικό σημείο τριβής ήταν η απαίτηση της Hamas για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός, ενώ το Ισραήλ συμφώνησε το πολύ σε τρεις ημέρες.
Μια άλλη διαφωνία αφορούσε την απαίτηση της Hamas να σταματήσει το Ισραήλ να πετάει μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια των ημερών κατάπαυσης του πυρός, εν μέσω των προσπαθειών του IDF για εντοπισμό των ομήρων.
Επιπλέον, σημαντικό ζήτημα για το οποίο δεν επιτεύχθηκε συμφωνία ήταν το αίτημα της Hamas να επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ του νότου της Λωρίδας της Γάζας και του βορρά, τονίζει το δημοσίευμα.
Το Ισραήλ αντιτάχθηκε σθεναρά σε αυτά τα αιτήματα και η Hamas αρνήθηκε να συμβιβαστεί, λένε οι Ισραηλινοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης