Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσύρεται ο ισραηλινός στρατός από το νοσοκομείο Al Shifa

Αποσύρεται ο ισραηλινός στρατός από το νοσοκομείο Al Shifa
Oι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες αμάχους και έγδυσαν ορισμένους από αυτούς
Ισραηλινοί στρατιώτες και άρματα μάχης αποσύρθηκαν απόψε από το νοσοκομείο Al Shifa της Γάζας και αναδιατάχθηκαν γύρω από το μεγάλο νοσοκομειακό συγκρότημα, όπου το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στεγάζεται μια βάση της Hamas, ανέφερε ένας δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Ο δημοσιογράφος είπε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες αμάχους και έγδυσαν ορισμένους από αυτούς, αφήνοντάς τους μόνο με τα εσώρουχα. Όλοι τους στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή.
Το μεσημέρι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου .
«Όλες οι επιχειρήσεις των Ισραηλινών επικεντρώνονται γύρω από το νοσοκομείο  Al Shifa» μετέδιδαν νωρίτερα παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εκεί που θεωρούν ότι βρίσκεται το στρατηγείο της Hamas. Μία διπλή επιχείρηση. Από τη μία πλευρά προσπαθεί να έχει έναν ανθρωπιστικό χαρακτήρα με την αποστολή λίγων καυσίμων, με την αποστολή των θερμοκοιτίδων, με την αποστολή βρεφικού γάλακτος και τροφίμων για τους ασθενείς, αλλά και με την προσπάθεια για μία έξοδο διαφυγής των αμάχων οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης