Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE προς Ισραήλ: Ανοίξτε άμεσα το πέρασμα του Kerem Shalom στη Γάζα

OHE προς Ισραήλ: Ανοίξτε άμεσα το πέρασμα του Kerem Shalom στη Γάζα
Η διάβαση Kerem Shalom χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει περισσότερο από το 60 τοις εκατό των φορτηγών που πήγαιναν στη Γάζα πριν από αυτή τη σύγκρουση
Ο επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Martin Griffiths παρακάλεσε την Τετάρτη (15/11) το Ισραήλ να επιτρέψει άμεσα την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μέσω του περάσματος Kerem Shalom στο Ισραήλ ως μέρος ενός σχεδίου 10 σημείων για την ανταπόκριση στις ανάγκες του πληθυσμού.
«Kerem Shalom, παρακαλώ Ισραήλ, δώσε μας το για το σημείο διέλευσης μας», είπε ο Griffiths στους δημοσιογράφους στη Γενεύη.
Η διάβαση Kerem Shalom χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει περισσότερο από το 60 τοις εκατό των φορτηγών που πήγαιναν στη Γάζα πριν από αυτή τη σύγκρουση, υπενθύμισε ο Griffiths.
Η βοήθεια που επιτρέπεται αυτή τη στιγμή στη Γάζα έρχεται μέσω του περάσματος της Rafah στα αιγυπτιακά σύνορα, το οποίο σχεδιάστηκε για διαβάσεις πεζών και όχι για φορτηγά.
Άλλα στοιχεία του σχεδίου που παρουσίασε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση των προσπαθειών των οργανισμών να δημιουργήσουν μια συνεχή ροή νηοπομπών βοήθειας και να τους επιτρέψουν να συγκροτήσουν κόμβους διανομής βοήθειας για πολίτες.
Ο Griffiths τόνισε επίσης την ανάγκη να επεκταθεί ο αριθμός των ασφαλών καταφυγίων για τους εκτοπισμένους σε σχολεία και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις σε όλη τη Γάζα και να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν απαλλαγμένοι από εχθροπραξίες.
«Αυτές είναι οι ενέργειες που απαιτούνται για να χαλιναγωγηθεί η σφαγή», είπε ο επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.
Ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «το σχέδιο είναι ολοκληρωμένο και είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε για κάθε βήμα, αλλά χρειαζόμαστε ευρεία διεθνή υποστήριξη».
Ξεχωριστά, σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, ο Griffiths είπε ότι ήταν «τρομοκρατημένος» από τις αναφορές για την ισραηλινή επιδρομή στο νοσοκομείο Al Shifa της Γάζας.
«Η προστασία των νεογνών, των ασθενών, του ιατρικού προσωπικού και όλων των πολιτών πρέπει να υπερισχύσει όλων των άλλων ανησυχιών», έγραψε στο X ο αξιωματούχος με σε τόνους έκδηλης αγωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης