Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Δεν μπορούμε σήμερα με τον Zelensky να χαρακτηριστούμε κράτος – Τα έχουμε χάσει όλα

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Δεν μπορούμε σήμερα με τον Zelensky να χαρακτηριστούμε κράτος – Τα έχουμε χάσει όλα
Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να τερματιστεί έως ότου τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία, αναγνωριστούν και γίνουν σεβαστά, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός
Είναι αδύνατο να επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία χωρίς να ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού, όπως το πώς δεν μπορεί να διευθετηθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή χωρίς να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, δήλωσε ο Viktor Medvedchuk, πρώην ηγέτης του αντιπολιτευόμενου – πλέον απαγορευμένου – ουκρανικού κόμματος «Πλατφόρμα για τη Ζωή».
«Είναι αδύνατο να διευθετηθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή αν δεν αναγνωριστούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και των Μουσουλμάνων γενικότερα.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να τερματιστεί έως ότου τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία, αναγνωριστούν και γίνουν σεβαστά», όπως δήλωσε.

Ο Neanderthal της ρωσοφοβίας

Σύμφωνα με τον Medvedchuk, ο Zelensky επιδόθηκε στην «κατάφωρη πολιτική του Neanderthal της ρωσοφοβίας», αλλά αυτό έφερε «το αντίθετο αποτέλεσμα και οδήγησε σε συστημική αντίσταση».
«Η ρωσοφοβία του ναζιστικού καθεστώτος του Zelensky παρά την άνευ προηγουμένου υποστήριξη από τη Δύση, έχει δυναμώσει τη Ρωσία, την έχει κάνει ισχυρότερη και έρχεται σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον», έγραψε ο Medvedchuk.
Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν να νικήσουν τη Ρωσία και έχασαν την Ουκρανία, πιστεύει.
«Η σημερινή Ουκρανία δεν μπορεί να ονομαστεί κράτος, ούτε με την πολιτική ούτε με την οικονομική έννοια.
Αυτή η οντότητα δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητα χωρίς ενέσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και αδιάλλακτη πολιτική υποστήριξη», τόνισε.
Ταυτόχρονα, λέει, αυτές οι ενέσεις και η υποστήριξη έχουν επίσης «διαφθείρει πλήρως την ουκρανική πολιτική ελίτ», η οποία πιστεύει ότι η ροή κεφαλαίων και όπλων δεν θα τελειώσει ποτέ και χαρακτηρίζει οποιαδήποτε κριτική ως φιλορωσική προπαγάνδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης