Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία) για κυρώσεις: «Χρήσιμος ηλίθιος» της Ουάσινγκτον η ΕΕ

Zakharova (Ρωσία) για κυρώσεις: «Χρήσιμος ηλίθιος» της Ουάσινγκτον η ΕΕ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι το 12ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας αποτελεί μέρος ενός "υβριδικού πολέμου"
Για υβριδικό πόλεμο σε βάρος της κατηγορεί τη Δύση η Ρωσία.
Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι το 12ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας αποτελεί μέρος ενός "υβριδικού πολέμου" που διεξάγεται από τη Δύση, αναφέρει το Reuters.
"Λόγω της ατελείωτης ροής κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η ΕΕ έχει γίνει ο "χρήσιμος ηλίθιος" της Ουάσινγκτον", δήλωσε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Maria Zakharova δήλωσε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ευρώπη ως "ραβδί" σε αυτό που η ίδια χαρακτήρισε ως "αντιρωσική" πολιτική της Ουάσινγκτον και τόνισε ότι οι νέες κυρώσεις της ΕΕ δεν θα επιτύχουν τίποτα, ενώ έχουν βλάψει την ίδια την ΕΕ.

Απαράδεκτη η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η ένταξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, εν μέρει ή με οποιαδήποτε μορφή θεωρείται «απαράδεκτη» για τη Μόσχα, δήλωσε επίσης η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Είτε πρόκειται για ορισμένες περιοχές (της Ουκρανίας) είτε σε οποιαδήποτε μορφή, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία», ανέφερε η Zakharova κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης