Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέχισε ήπια ανοδικά η Wall μετά το ράλι λόγω πληθωρισμού - O Dow στο +0,5%

Συνέχισε ήπια ανοδικά η Wall μετά το ράλι λόγω πληθωρισμού - O Dow στο +0,5%
Οι προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed θα μπορούσε πλέον να μειώσει τα επιτόκια ήδη από τον Μάιο του 2024 αυξήθηκαν
Σχετικά Άρθρα

(upd) Με ήπια άνοδο έκλεισε σήμερα η Wall Street, μετά το ράλι που προκάλεσε την Τρίτη η επιβράδυνση του πληθωρισμού του Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε ανοδικά για 4η διαδοχική συνεδρίαση.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,5% στις 34.991 μονάδες, ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,16% στις 4.502 μον., ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,1% στις 14.103.

wall_3.jpg

Οι προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed θα μπορούσε πλέον να μειώσει τα επιτόκια ήδη από τον Μάιο του 2024 αυξήθηκαν, ενώ η πιθανότητα μείωσης τον Μάρτιο ανέρχεται πλέον σε περίπου 30%, σύμφωνα με το εργαλείο Fed Rate Monitor Tool του Investing.com.
Η απόδοση του ευαίσθητου στα επιτόκια 2ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ διαμορφώνεται στο 4,853% μετά από πτώση 22 μονάδων βάσης.
Υπενθυμίζεται ότι στο 3,2% μειώθηκε ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο, υποχωρώντας από το 3,7% του Σεπτεμβρίου, ενώ σε μηνιαία βάση ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) παρέμεινε αμετάβλητος.
Ο δείκτης ενέργειας υποχώρησε κατά 4,5% για το 12μηνο που έληξε τον Οκτώβριο, ενώ το ποσοστό ήταν 2,5% χαμηλότερο σε μηνιαία βάση.
Οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν άνοδο 3,3% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2022, με τη μηνιαία ένδειξη να αυξάνεται κατά 0,3%.

ΗΠΑ: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο 2023, για πρώτη φορά εδώ και επτά μήνες

Οι Αμερικανοί μείωσαν τις λιανικές τους δαπάνες τον Οκτώβριο για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, με τα επιτόκια να βρίσκονται σε υψηλό 22 ετών.
Οι λιανικές πωλήσεις, οι οποίες είναι εποχιακά προσαρμοσμένες αλλά όχι για τον πληθωρισμό, μειώθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε την Τετάρτη το υπουργείο Εμπορίου.
Αυτή είναι η πρώτη μηνιαία μείωση από τον Μάρτιο και ήταν μικρότερη από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Η πτώση των λιανικών πωλήσεων του Οκτωβρίου είναι ενδεχομένως ένα πρώιμο σημάδι επιβράδυνσης της οικονομίας, καθώς οι καταναλωτές των ΗΠΑ πιέζονται από το υψηλότερο κόστος δανεισμού και συνεχίζουν να συσσωρεύουν χρέη από πιστωτικές κάρτες, σχολιάζει το CNN.

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Target

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Target κατέγραψε υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 2,10 δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 28 Οκτωβρίου, πάνω από τις προβλέψεις για 1,47 δολάρια, τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία με έδρα τη Μινεάπολη, αντανακλούν "την πειθαρχημένη διαχείριση αποθεμάτων και εξόδων". Τα αποθέματα στο τέλος του τριμήνου ήταν 14% χαμηλότερα από πέρυσι, ενώ τα έξοδα μεταφοράς και εφοδιαστικής αλυσίδας μειώθηκαν.

Μειώθηκαν οι τιμές χονδρικής

Οι τιμές χονδρικής των ΗΠΑ σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση τους τα τελευταία 2½ χρόνια τον Οκτώβριο, παρέχοντας άλλη μια ένδειξη ότι τα χειρότερα στο μέτωπο του πληθωρισμού μπορεί να έχει περάσει.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος μετρά το κόστος τελικής ζήτησης για τις επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 0,5% για τον μήνα, έναντι προσδοκιών για 0,1% από τους αναλυτές του Dow Jones.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας αυτή ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020.
Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός PPI παρέμεινε αμετάβλητος, επίσης χαμηλότερος από την πρόβλεψη για αύξηση 0,3%.
Εξαιρουμένων των υπηρεσιών τροφίμων, ενέργειας και εμπορικών υπηρεσιών, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,1%.

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα (15/11/2023) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 15.748,98 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE κατέγραψε κέρδη 1% στις 7.514,71 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC βρέθηκε στις 7.227,27 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,58%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,50% στις 29.490,22 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,66% στις 455,57 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης