Τελευταία Νέα
Διεθνή

To ρωσικό Lancet αποκτά... όραση με Laser και γίνεται φονικότερο – Τρόμος στον ουκρανικό στρατό

To ρωσικό Lancet αποκτά... όραση με Laser και γίνεται φονικότερο – Τρόμος στον ουκρανικό στρατό
Υπεροχή που παραδέχονται και οι ίδιοι οι Ουκρανοί...
Τρομακτική εξέλιξη λαμβάνουν τα drones καμικάζι Lancet καθώς ο ρωσικός στρατός θα έχει πλέον  μια προηγμένη έκδοση τους... καθιστώντας τους ακόμα πιο φονικά.
Προστίθεται μια δευτερεύουσα μονάδα κάμερας και μια διπλή κεφαλή που περνούν από προστατευτικά κλουβιά των τανκς και αλλά διαπερνούν και την πανοπλία (ERA). 
Εν ολίγοις, τα νέα drones μπορούν να ξεπεράσουν αντιδραστικά θωρακισμένα αντιαρματικά πλέγματα και δίκτυα κατά των drones, τρομοκρατώντας εκ νέου την άμυνα της Ουκρανίας.

Προηγούμενες αναφορές σημείωναν ότι τα Lancet είναι πλέον ικανά για αυτόνομες πτήσεις και αυτόματη αναγνώριση στόχων.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο ουκρανικός στρατός έχει παραδεχτεί τον κίνδυνο που θέτουν οι νέες παραλλαγές και έχουν γίνει τεχνικά και τακτικά αντίμετρα για να αντιμετωπιστεί η πρόκληση.
Όπως φημολογείται οι νέες προηγμένες εκδόσεις του Lancet διαθέτουν επιπροσθέτως αναβαθμισμένους κινητήρες, κεφαλές, εμβλήματα και οπτικές τεχνολογίες και τεχνολογίες παρακολούθησης.
Όλα τα τελευταία χαρακτηριστικά δεν εμφανίζονται συσκευασμένα σε μία παραλλαγή αλλά σε διαφορετικούς συνδυασμούς σε διάφορες εκδόσεις και παρτίδες παραγωγής.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι διαφορετικές ρωσικές χερσαίες δυνάμεις και μονάδες αερομεταφερόμενων δυνάμεων ενδέχεται να μην έχουν τις ίδιες παραλλαγές. Τα Lancets, ίσως, κατανέμονται σύμφωνα με τις συγκεκριμένες μορφές σχηματισμών του ρωσικού στρατού και διαμορφώνονται αναλόγως του τομέα τους (βορειοανατολικός, ανατολικός, νοτιοανατολικός ή νότιος) στην Ουκρανία, με έναν ορισμένο βαθμό προσαρμογής.

Secondary-dual-cameras-beside-the-main-nose-camera-on-the-Lancet-claimed-to-be-a-laser-based-sighting-system.jpeg
Η νέα... όραση


Σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι στο Telegram 'uav_tech,' «Μια νέα τροποποίηση εμφανίστηκε στο μπροστινό μέρος. Τα drones είναι εξοπλισμένα με συστήματα LIDAR. Έτσι, το Lancet εκρήγνυται τώρα όταν πλησιάζει τον στόχο και ο αθροιστικός πίδακας καίγεται ήδη μέσα από την πανοπλία. Τα πλέγματα χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. 
Grab-from-a-video-showing-two-explosions-before-a-Bradley-IFV-indicating-the-Lancet-is-a-new-type-of-warhead.jpeg
Μια πρόσφατη επίθεση Lancet σε μια αμερικανική κατασκευή Bradley Infantry Fighting Vehicle (IFV) που πυροβολήθηκε από ένα drone έδειξε δύο διαφορετικές εκρήξεις μόλις το αεροσκάφος πλησίασε τη δεξαμενή.
January-2023-photos-of-Lancet-kamikaze-drones-getting-struck-in-protective-cages.jpeg
Τα Lancets και οι ανιχνευτές συνοδών τους λειτουργούν στην περιοχή ελέγχου των 900 MHz.
Ουκρανοί στρατιωτικοί από τέσσερα διαφορετικά πληρώματα πυροβολικού κατονόμασαν τα Lancet ως μια από τις τέσσερις κύριες απειλές που αντιμετώπιζαν στο πεδίο της μάχης σε συζητήσεις τους με το Reuters. Αρκετοί είπαν πως η συχνότητα χρήσης τους είχε αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.
Το Lancet μοιάζει με έναν γκρι σωλήνα με γωνίες και δύο σετ τεσσάρων φτερών- και εξελίσσεται σε όλο και μεγαλύτερη απειλή στα μέτωπα της Ουκρανίας, ενώ ελέγχονται εξ αποστάσεως από τους χειριστές τους σε πραγματικό χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης