Τελευταία Νέα
Διεθνή

Watson (Ελβετία): Το πρόβλημα των Ουκρανών δεν είναι τα όπλα, αλλά ότι δεν έχουν στρατιώτες

Watson (Ελβετία): Το πρόβλημα των Ουκρανών δεν είναι τα όπλα, αλλά ότι δεν έχουν στρατιώτες
Ζοφερό το μέλλον της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Το πρόβλημα της Ουκρανίας δεν είναι η έλλειψη όπλων αλλά η έλλειψη στρατιωτών αναφέρει η ελβετική ιστοσελίδα Watson.
«Η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τις πληθυσμιακές ομάδες που είναι ικανές να διεξάγουν πόλεμο, δηλαδή τους άντρες ηλικίας 18 με 30 ετών» αναφέρει στο Watson ο Julien Grand, αναπληρωτής αρχισυντάκτης της Revue militaire suisse.
Όπως λέει, το πρόβλημα το έχει ήδη αναγνωρίσει και το Κίεβο και για αυτό το λόγο η ουκρανική Βουλή ήδη από τον περασμένο Αύγουστο πέρασε νόμο που μειώνει τη λίστα με τις ιατρικές ενδείξεις που καθιστούν κάποιον ακατάλληλο για στράτευση.
Μάλιστα σε μια προσπάθεια αποτροπής φαινομένων άρνησης ή αποφυγής της στράτευσης, η Ουκρανία αποφάσισε την επιβολή μηνιαίων προστίμων στους άντρες στρατεύσιμης ηλικίας που διέφυγαν στο εξωτερικό.
«Το μέλλον της Ουκρανίας διαφαίνεται ζοφερό, καθώς έχει επανειλημμένα δηλώσει πως σκοπεύει να συνεχίσει τις επιθετικές της επιχειρήσεις ακόμα και μέσα στον χειμώνα.
Αυτό όμως θα απαιτήσει πολύ κόσμο.
Και αυτό αποδεικνύεται ένας φαύλος κύκλος, δεδομένου ότι οι νεοσύλλεκτοι έχουν λιγότερη εμπειρία, άρα οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας θα είναι μεγαλύτερες, και ως εκ τούτου, θα είναι απαραίτητο να στρατολογηθούν ακόμη περισσότεροι στρατεύσιμοι» υποστηρίζει ο Julien Grand.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης