Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο + 0,9% ο DAX

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο + 0,9% ο DAX
Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα (15/11/2023) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 15.748,98 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE κατέγραψε κέρδη 1% στις 7.514,71 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC βρέθηκε στις 7.227,27 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,58%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,50% στις 29.490,22 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,66% στις 455,57 μονάδες.

Ο ήπιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ την Τρίτη ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η Fed πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Οκτωβρίου παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δομικός πληθωρισμός -που δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας- αυξήθηκε κατά 0,2%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,1% στον ΔΤΚ και 0,3% στον δομικό.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ οδήγησαν υψηλότερα τις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού μετά τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, που ανακοίνωσε καλύτερες από τις αναμενόμενες λιανικές πωλήσεις και βιομηχανικά στοιχεία για τον Οκτώβριο.
Σε άλλες ειδήσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, και ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping αναμένεται να συναντηθούν στο Σαν Φρανσίσκο σήμερα. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των ηγετών εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Ο FTSE 100 εισέρχεται σε θετικό έδαφος για το έτος

Κέρδη 0,08% σημείωσε ο FTSE 100 της Βρετανίας και εισήλθε σε θετικό έδαφος για το έτος, μετά τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε σε χαμηλό διετίας τον Οκτώβριο του 2023.
«Το κατά πόσον η πτώση του πληθωρισμού θα ανακοπεί και κατά πόσον η Τράπεζα της Αγγλίας είναι τόσο πρόθυμη όσο ο Rishi Sunak να δηλώσει ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε στη μάχη κατά της αύξησης των τιμών, μένει να το δούμε», δήλωσε ο Russ Mould, διευθυντής επενδύσεων στην AJ Bell.
«Αυτό που θα ενθαρρύνει τους παρατηρητές στην Threadneedle Street είναι η πτώση του πληθωρισμού στον τομέα των υπηρεσιών - περαιτέρω μειώσεις σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον προάγγελο μιας στροφής προς τη μείωση των επιτοκίων. Προς το παρόν, οι επενδυτές έχουν τη διάθεση να γιορτάσουν και οι προοπτικές ενός μεγάλου ράλι του Άγιου Βασίλη αυξάνονται καθώς οδεύουμε προς τον Δεκέμβριο».

Iσχυρή άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα 15/11 οι ασιατικές αγορές.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +2,51%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο +0,55%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +3,71%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο +2,20% ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +1,42%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης