Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγγυήσεις 7,5 δισ. ευρώ έδωσε η Γερμανία στην Siemens Energy, αποφεύχθηκε η κατάρρευση

Εγγυήσεις 7,5 δισ. ευρώ έδωσε η Γερμανία στην Siemens Energy, αποφεύχθηκε η κατάρρευση
Τα προβλήματα με κατασκευαστικά σφάλματα στη θυγατρική της Siemens Gamesa για ανεμογεννήτριες οδήγησαν τη Siemens Energy να ακυρώσει την πρόβλεψη για τα κέρδη της νωρίτερα φέτος
Σχετικά Άρθρα
Η Siemens Energy έχει εξασφαλίσει 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε κρατικές εγγυήσεις που σχετίζονται με έργα από τη γερμανική κυβέρνηση, λίγες ώρες πριν ανακοινώσει ζημιά σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό της έτος.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι χορήγησε το backstop ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ σε γραμμές εγγυήσεων που συμφωνήθηκαν με τράπεζες και άλλους ενδιαφερόμενους, μετά από συνομιλίες με ιδιώτες και τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, τη Siemens AG.
Οι ιδιωτικές τράπεζες θα χορηγήσουν γραμμή εγγύησης συνολικού ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Siemens Energy θα εξασφαλίσει άλλα 3 δισεκατομμύρια από διαπραγματεύσεις με άλλους ενδιαφερόμενους, επιβεβαίωσε το υπουργείο.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει ένα αναλογικό backstop 7,5 δισεκατομμυρίων για την ανάληψη σημαντικού μέρους αυτών των γραμμών εγγυήσεων.

Τα προβλήματα της Siemens

Τα προβλήματα με κατασκευαστικά σφάλματα στη θυγατρική της Siemens Gamesa για ανεμογεννήτριες οδήγησαν τη Siemens Energy να ακυρώσει την πρόβλεψη για τα κέρδη της νωρίτερα φέτος.
Οι εγγυήσεις αποσκοπούν στην ασφάλιση των πελατών της εταιρείας σε προπληρωμές και εκτέλεση συμβολαίων, προκειμένου να στηρίξει το τεράστιο βιβλίο παραγγελιών της ύψους 112 δισεκατομμυρίων ευρώ.
H εταιρεία είπε ότι θα επανεξετάσει τη δομή της Siemens Gamesa αφού η πολιορκημένη μονάδα ανεμογεννητριών επιδείνωσε αυτό το αποτέλεσμα.
Η εταιρεία αρνήθηκε ότι οι δημοσιονομικές εγγυήσεις συνιστούν «κρατική ενίσχυση».
Η επιχείρηση «θα πληρώσει χρήματα για αυτές τις πίσω εγγυήσεις, επομένως είναι σαν ένα ασφαλιστικό πακέτο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Energy, Christian Bruch.
«Αυτές οι εγγυήσεις έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν πίσω τους πελάτες όσον αφορά τις προπληρωμές, την εκτέλεση συμβάσεων και ούτω καθεξής, επομένως είναι ένα σχετικά φυσιολογικό μέσο στον κλάδο», είπε ο Bruch, προσθέτοντας ότι η κλίμακα του βιβλίου παραγγελιών 112 δισεκατομμυρίων ευρώ της Siemens Energy σήμαινε ότι η αγορά ανησυχούσε φυσικά για τον «κίνδυνο».
«Γι' αυτό χρειαζόταν αυτό το πακέτο και είμαστε πολύ ευγνώμονες για την κυβέρνηση που το διαμόρφωσε μαζί με τις τράπεζες και την υποστήριξη της Siemens AG, αλλά είναι επίσης νομίζω [είναι] πολύ σημαντικό να κατανοήσουν οι άνθρωποι ότι αυτό δεν είναι μετρητά και αυτό είναι επίσης υπό την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν πρόκειται για κρατική ενίσχυση ή κάτι παρόμοιο», είπε ο Bruch.
«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η ανάπτυξη και οι εγγυήσεις θα πάνε σε μεγάλο βαθμό στον κλάδο του δικτύου, στις άλλες μη αιολικές επιχειρήσεις για να διασφαλιστεί αυτή η τεράστια ανάπτυξη που έρχεται με την ενεργειακή μετάβαση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης