Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο - Σε χαμηλό 2ετίας ο πληθωρισμός - Στο 4,6% τον Οκτώβριο του 2023

Ηνωμένο Βασίλειο - Σε χαμηλό 2ετίας ο πληθωρισμός - Στο 4,6% τον Οκτώβριο του 2023
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε απότομα τον Οκτώβριο στο 4,6% από 6,7% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας χαμηλό διετίας
Απότομη μείωση σημείωσε τον Οκτώβριο, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς υποχώρησε στο 4,6% από 6,7% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας χαμηλό διετίας.
Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή θα αυξανόταν κατά 4,8% σε ετήσια βάση και κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο δομικός πληθωρισμός -ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού- μειώθηκε σε ετήσιο επίπεδο 5,7% τον Οκτώβριο από 6,1% τον Σεπτέμβριο.
Η μεγαλύτερη πτωτική συμβολή προήλθε από τις υπηρεσίες στέγασης και νοικοκυριών, όπως αποκάλυψε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, όπου το ετήσιο ποσοστό του ΔΤΚ έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη των καταγραφών τον Ιανουάριο του 1950.
Τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά συνέβαλαν επίσης στην άμβλυνση του πληθωρισμού, με τον ετήσιο ρυθμό να πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022.
Η Τράπεζα της Αγγλίας νωρίτερα αυτό το μήνα άφησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 5,25%, αφού τερμάτισε μια σειρά από 14 συνεχόμενες αυξήσεις το Σεπτέμβριο, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον πληθωρισμό προς τον στόχο της Τράπεζας του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης