Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sebastian Philipp (Princeton University): Εάν χτυπηθεί από τους Ρώσους βάση με πυρηνικά στις ΗΠΑ, το 90% των Αμερικανών θα πεθάνει ακαριαία

Sebastian Philipp (Princeton University): Εάν χτυπηθεί από τους Ρώσους βάση με πυρηνικά στις ΗΠΑ, το 90% των Αμερικανών θα πεθάνει ακαριαία
«Σύμφωνα με τα μοντέλα μου, μια στοχευμένη πυρηνική επίθεση σε αμερικανικές βάσεις στο Κολοράντο, το Ουαϊόμινγκ, τη Νεμπράσκα, τη Μοντάνα και τη Βόρεια Ντακότα θα κατέστρεφε τα πάντα», σημείωσε ο Sebastian Philipp
Ένα χτύπημα σε αμερικανικά σιλό πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει στον άμεσο θάνατο του 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ, έγραψε ο Sebastian Philipp επιστήμονας του Princeton University σε άρθρο του για το Scientific American.
«Σύμφωνα με τα μοντέλα μου, μια στοχευμένη πυρηνική επίθεση σε αμερικανικές βάσεις στο Κολοράντο, το Ουαϊόμινγκ, τη Νεμπράσκα, τη Μοντάνα και τη Βόρεια Ντακότα θα κατέστρεφε τα πάντα», σημείωσε ο Sebastian Philipp.
Όπως σημείωσε ο Sebastian Philipp, η καταστροφή ενός εκτοξευτή σιλό θα απαιτούσε μία ή δύο πυρηνικές κεφαλές για να εκραγούν εκεί κοντά.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, εκτός από τις καταστροφικές συνέπειες των κρουστικών κυμάτων και μιας «γιγαντιαίας βολίδας», η ραδιενεργή σκόνη θα αποτελούσε θανάσιμο κίνδυνο.
«Λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας στις κατευθύνσεις του ανέμου, ολόκληρος ο πληθυσμός των πολιτειών και των πολυπληθέστερων περιοχών του Καναδά, καθώς και των βόρειων περιοχών του Μεξικού, θα κινδυνεύει από θανατηφόρες βροχοπτώσεις - συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι».
Η Επιτροπή του Κογκρέσου για το Στρατηγικό Δόγμα των ΗΠΑ παρουσίασε ένα σχέδιο για έναν μεγάλο πυρηνικό πόλεμο σε δύο μέτωπα - εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας ταυτόχρονα.
Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος Putin σημείωσε ότι οι συστάσεις του Κογκρέσου των ΗΠΑ για προετοιμασία για έναν ταυτόχρονο πόλεμο με δύο πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να ονομαστούν υγιείς σκέψεις.
Όπως τόνισε ο Ρώσος ηγέτης, η Ρωσία θέλει ειρήνη, αλλά αν η Δύση θέλει μια ένοπλη σύγκρουση μαζί της, τότε θα ξεσπάσει «ένας εντελώς διαφορετικός πόλεμος», όχι σαν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης