Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jeffrey Sachs (Columbia University): Η νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών πλησιάζει στην Ουκρανία, σε απόγνωση ο Zelensky, αξιολύπητος ο Λευκός Οίκος

Jeffrey Sachs (Columbia University): Η νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών πλησιάζει στην Ουκρανία, σε απόγνωση ο Zelensky, αξιολύπητος ο Λευκός Οίκος
Ο Jeffrey Sachs θεωρεί την τρέχουσα ομάδα συμβούλων εξωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου «την πιο αξιολύπητη» που έχει δει ποτέ
Οι απερίσκεπτες πολιτικές και τακτικές των ΗΠΑ οδήγησαν σε στρατιωτική καταστροφή στην Ουκρανία και οι αρχές στο Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την ήττα, δήλωσε ο Jeffrey Sachs ,διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής του Columbia University.
«Για την Ουκρανία, το τέλος του παιχνιδιού έρχεται τώρα και ο Zelensky είναι προφανώς σε απόγνωση.
Τα Μεγάλα Μαχαίρια είναι έτοιμα στην Ουκρανία, υπάρχουν πλέον πολύ σοβαρές αλληλοκατηγορίες μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας», τόνισε ο Jeffrey Sachs.
Η «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών» συνέβη στις 30 Ιουνίου 1934, όταν, με την έγκριση του Hilter, η ηγεσία μιας στρατιωτικής ομάδας του Ναζιστικού Κόμματος σφαγιάστηκε.
Η επίσημη προπαγάνδα κατηγόρησε τον δολοφονηθέντα αρχηγό της στρατιωτικής ομάδας Ernst Röhm για οργάνωση του πραξικοπήματος.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι μια «στρατιωτική καταστροφή» έχει ήδη συμβεί στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Jeffrey Sachs, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν πεζικό σε αιματηρές επιθέσεις χωρίς την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων και αεροπορίας.
Ο Jeffrey Sachs κατονόμασε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως υπαίτιους για αυτήν την δραματική κατάσταση.
Σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον ήταν αυτή που ώθησε την Ουκρανία σε μια ανεπιτυχή αντεπίθεση, χωρίς να έχει ξεκάθαρο σχέδιο.
Ο Jeffrey Sachs πρόσθεσε ότι θεωρεί την τρέχουσα ομάδα συμβούλων εξωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου «την πιο αξιολύπητη» που έχει δει ποτέ.
«Η Ρωσία έχει αεροπορική υπεροχή, υπεροχή πυραύλων, χερσαία υπεροχή και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν μια συνεκτική προσέγγιση για το πώς να διαπραγματευτούν τον τερματισμό της σύγκρουσης», είπε ο καθηγητής Jeffrey Sachs.
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου εξασθενεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης