Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή έχουν δεχθεί 55 επιθέσεις μέσα σε ένα μήνα

Πεντάγωνο: Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή έχουν δεχθεί 55 επιθέσεις μέσα σε ένα μήνα
Οι επιθέσεις, 27 στο Ιράκ και 28 στη Συρία, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 59 στρατιωτικοί
Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε την αύξηση των επιθέσεων κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία, με συνολικά 55 επιθέσεις να τραυματίζουν δεκάδες μέλη του στρατού από τις 17 Οκτωβρίου, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ την Τρίτη (14/11).
Οι επιθέσεις, 27 στο Ιράκ και 28 στη Συρία, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 59 στρατιωτικοί.
Ωστόσο, ο Singh είπε ότι όλοι επέστρεψαν με επιτυχία στο καθήκον τους και πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν αποτρέψει τις περισσότερες από τις επιθέσεις χρησιμοποιώντας συστήματα αεράμυνας.
Πιεζόμενος για την αύξηση των επιθέσεων, ο Singh υπερασπίστηκε την πολιτική των ΗΠΑ - η οποία έχει δει αντίποινα σε αποθήκες και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης στη Συρία - τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον αισθάνεται ότι η αποτροπή λειτουργεί εναντίον του Ιράν και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζει στη Μέση Ανατολή.
Το Πεντάγωνο δεν έχει δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση των επιθέσεων ή τις ομάδες που ευθύνονται, αλλά είπε ότι έχουν «ιρανικά αποτυπώματα» πάνω τους.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, μαχητές των Houthi που υποστηρίζονται από το Ιράν κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone, με το Πεντάγωνο να δηλώνει πως βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο.
Σήμερα (14/11), ο Singh επανέλαβε αυτή τη δήλωση, σε μία απόπειρα να καταρρίψει τους ισχυρισμούς των Houthi ότι το drone ήταν πάνω από την Υεμένη.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin ανέπτυξε δύο ομάδες κρούσης αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και διέταξε την αύξηση των μαχητικών αεροσκαφών.
Αύξησε, επίσης, τα αμερικανικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή διατάζοντας την ομάδα κρούσης USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group να προεσγγίσει το Ισραήλ, ανέπτυξε μια μπαταρία THAAD και πρόσθετα τάγματα Patriot στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης