Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με 300 άτομα συνοδεία ο Erdogan στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Με 300 άτομα συνοδεία ο Erdogan στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Στην τουρκική αποστολή θα βρίσκονται τουλάχιστον εννέα κορυφαίοι υπουργοί
Σχετικά Άρθρα
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2023 για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπολογίζεται να έχει συνοδεία που θα αποτελείται από 300 άτομα, εκ των οποίων ορισμένοι θα είναι υπουργοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, η επιμέλεια και το μέγεθος της αποστολής αποτελεί ένα μήνυμα προς την ελληνική πλευρά για τη σημασία που δίνει η Άγκυρα στις συνομιλίες με την Ελλάδα και στις συμφωνίες που αναμένεται να υπογραφούν. Η παρουσία συγκεκριμένων υπουργών στην ελληνική πρωτεύουσα δίνει το στίγμα του εύρους των συζητήσεων που θα λάβουν χώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Στην τουρκική αποστολή θα βρίσκονται τουλάχιστον εννέα κορυφαίοι υπουργοί με τους γραμματείς και τους συμβούλους τους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.
Συγκεκριμένα, στην αποστολή της Τουρκίας για την Αθήνα θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Ενέργειας και Τεχνολογίας, ο υπουργός Υγείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο υπουργός Παιδείας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Στην τουρκική αποστολή θα βρίσκονται τουλάχιστον 150 άτομα, σύμβουλοι και ασφάλεια του προέδρου, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν δύο αεροπλάνα, ένα για τον πρόεδρο και την προσωπική του συνοδεία και ένα για την υπόλοιπη αποστολή.
Τα σενάρια για το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα είναι δύο: Στο πρώτο και επικρατέστερο, ο Erdogan θα αναχωρήσει από την Αθήνα αργά το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου. Το δεύτερο σενάριο, που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, είναι να αναχωρήσει την επόμενη μέρα το πρωί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης