Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Το Ισραήλ δεν έχει καμία απόδειξη ότι οι όμηροι κρατούνταν στο παιδιατρικό νοσοκομείο Al-Rantisi

Hamas: Το Ισραήλ δεν έχει καμία απόδειξη ότι οι όμηροι κρατούνταν στο παιδιατρικό νοσοκομείο Al-Rantisi
«Ο κατακτητής πιστεύει ότι η παρουσία βρεφικών κρεβατιών σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο αποτελεί ασυνήθιστη απόδειξη» υποστηρίζει η οργάνωση
Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Υγείας της Hamas έκανε λόγο για «κακοσκηνοθετημένο έργο», σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι έχει «ενδείξεις» πως η οργάνωση κρατούσε ομήρους σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της Γάζας.
Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Daniel Hagari εμφανίστηκε σε ένα βίντεο δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο Al-Rantisi, στην Πόλη της Γάζας, όπου, όπως είπε, βρέθηκαν «ενδείξεις» της παρουσίας ομήρων, όπως ένα μπιμπερό ή ένα κομμάτι σχοινί κοντά σε μια καρέκλα.
Έδειξε επίσης ένα χαρτί κρεμασμένο σε έναν τοίχο λέγοντας ότι ήταν το «πρόγραμμα» των «δεσμοφυλάκων» των ομήρων.
«Δεν υπάρχει ούτε μια απόδειξη» σε αυτό το βίντεο, απάντησε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κάνοντας λόγο για «κακή σκηνοθεσία».
«Ο κατακτητής (σ.σ. το Ισραήλ) πιστεύει ότι η παρουσία βρεφικών κρεβατιών σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο αποτελεί ασυνήθιστη απόδειξη, κοροϊδεύει τον κόσμο», πρόσθεσε.
Το Al-Rantisi έχει εκκενωθεί –«υπό την απειλή των όπλων», σύμφωνα με τη Hamas– και είναι πλέον άδειο.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εντόπισε «μια υποδομή της Hamas στο υπόγειο» του νοσοκομείου αυτού, σύμφωνα με τον Hagari, ο οποίος εμφανίζεται να κάνει αυτοψία στον χώρο.
«Το υπόγειο εμφανίζεται στα αρχικά σχέδια του νοσοκομείου ως χώρος αποθήκευσης και οι εκτοπισμένοι κατέφυγαν εκεί» για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, απάντησε η Hamas.
Εάν το χρησιμοποιούσε η οργάνωση «γιατί δεν συνέλαβαν κανέναν μαχητή εκεί;» διερωτάται στην ανακοίνωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης