Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μήνυση στον Biden, τον Blinken και τον Austin για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

ΗΠΑ: Μήνυση στον Biden, τον Blinken και τον Austin για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου στη Γάζα
Το Κέντρο Συνταγματικών Δικαιωμάτων  κατέθεσε μήνυση κατά των τριών αξιωματούχων εκ μέρους των παλαιστινιακών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Παλαιστινίων στη Γάζα και τις ΗΠΑ
Μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ μήνυσε τον πρόεδρο Joe Biden και δύο από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του για «αποτυχία να αποτρέψουν και συνενοχή στην εκτυλισσόμενη γενοκτονία της ισραηλινής κυβέρνησης» στη Γάζα.
Ειδικότερα, το Κέντρο Συνταγματικών Δικαιωμάτων (CCR) με έδρα τη Νέα Υόρκη κατέθεσε μήνυση κατά των τριών αξιωματούχων εκ μέρους των παλαιστινιακών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Παλαιστινίων στη Γάζα και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση στον ιστότοπο της οργάνωσης για τις πολιτικές ελευθερίες.
Η ομοσπονδιακή καταγγελία κατά του Biden, του υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken και του υπουργού Άμυνας Llyod Austin αναφέρει ότι «όχι μόνο απέτυχαν να αποτρέψουν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, αλλά συνέβαλαν στην προώθηση των σοβαρότερων εγκλημάτων συνεχίζοντας να παρέχουν στους Ισραηλινούς κυβέρνηση μία άνευ όρων στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη, που συντονίζει στενά τη στρατιωτική στρατηγική και υπονομεύει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει την αδυσώπητη και άνευ προηγουμένου βομβαρδιστική εκστρατεία του Ισραήλ και την πλήρη πολιορκία της Γάζας».


Στην εισαγωγή της σχετικής καταγγελίας εκ μέρους της οργάνωσης CCR σημειώνεται ότι «πολλοί ηγέτες της ισραηλινής κυβέρνησης έχουν εκφράσει σαφείς προθέσεις γενοκτονίας και έχουν αναπτύξει απάνθρωπους χαρακτηρισμούς των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων των «ανθρώπινων ζώων».
Προσθέτουν, δε, πως «ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε περιοχές και υποδομές πολιτών, μεταξύ άλλων με τη χρήση χημικών όπλων, και στέρησε από τους Παλαιστίνιους ό,τι είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη ζωή, όπως νερό, τροφή, ηλεκτρισμό, καύσιμα και φάρμακα».
Οι «δηλώσεις που καταγράφουν ξεκάθαρη πρόθεση», εκτός από τη «μαζική δολοφονία, πρόκληση σοβαρών σωματικών και ψυχικών βλαβών, και την πλήρη πολιορκία που δημιουργούν συνθήκες ζωής για να επιφέρουν τη φυσική εξόντωση μίας ομάδας – αποκαλύπτουν στοιχεία ενός εκτυλισσόμενου εγκλήματος γενοκτονίας », συνέχισε η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η CCR αναφέρθηκε, επίσης, σε αρκετούς κορυφαίους νομικούς μελετητές της γενοκτονίας και ιστορικούς της γενοκτονίας και του Ολοκαυτώματος, συμπεριλαμβανομένου του William Schabas, ο οποίος προσδιόρισε τη ρητορική και τη στρατιωτική απάντηση της ισραηλινής κυβέρνησης ως σημάδια γενοκτονίας.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την εισβολή της Hamas στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο Biden εξέφρασε την «ακλόνητη» υποστήριξή του στην ισραηλινή κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος, o ΥΠΕΞ Blinken και ο ΥΠΑΜ Llyod έκτοτε «αναζήτησαν έγκριση από το Κογκρέσο για να παράσχουν στο Ισραήλ επιπλέον 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό υλικό, ανέπτυξαν ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων και αύξησαν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή για να «βοηθήσουν στην άμυνα του Ισραήλ» σχολίασε η CCR στο υπόμνημά, στο σκέλος του που καταγράφει τις ευθύνες της αμερικανικής πλευράς.
«Οι ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες, από τότε που έμαθαν για τον σοβαρό κίνδυνο γενοκτονίας στη Γάζα, να ασκήσουν τη σημαντική επιρροή τους στην ισραηλινή κυβέρνηση για να αποτρέψει το έγκλημα» καταλήγει η καταγγελία που επιδιώκει το άνοιγμα επίσημης ομοσπονδιακής έρευνας κατά του προέδρου Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης