Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Μήνυση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanjahu για γενοκτονία….

Τουρκία: Μήνυση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanjahu για γενοκτονία….
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Recep Tayyip Erdogan, η Άγκυρα εργάζεται για να κηρύξει το Ισραήλ εγκληματία πολέμου
Μήνυση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanjahu κατέθεσε το τουρκικό κράτος, κατηγορώντας τον για γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Metin Kulunc.
«Σήμερα, εκπροσωπώντας τη συνείδηση των πολιτών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, καταθέσαμε έγκληση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά του Χίτλερ του 21ου αιώνα, του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanjahu, ο οποίος πρέπει να δικαστεί για τη γενοκτονία που διέπραξε τη Λωρίδα της Γάζας και όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», έγραψε ο δικηγόρος.
Mάλιστα, διευκρίνισε ότι κατέθεσε τη μήνυση μαζί με δύο συναδέλφους του μέσω του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο θα στείλει έγγραφο 23 σελίδων στο ΔΠΔ.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Recep Tayyip Erdogan, η Άγκυρα εργάζεται για να κηρύξει το Ισραήλ ένοχο για εγκλήματα πολέμου.
Tο περασμένο Σάββατο, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θεωρεί πλέον συνομιλητή τον πρωθυπουργό Netanjahu, αλλά ο αρχηγός πληροφοριών της χώρας διατηρεί επαφές με το Τελ Αβίβ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης