Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Nέοι περιορισμοί στην κάλυψη από τα ΜΜΕ, ενόψει των προεδρικών εκλογών

Ρωσία: Nέοι περιορισμοί στην κάλυψη από τα ΜΜΕ, ενόψει των προεδρικών εκλογών
Οι αλλαγές έρχονται ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο
Σχετικά Άρθρα
Aλλαγές στο νόμο που διέπει τις προεδρικές εκλογές ενέκρινε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, θέτοντας νέους περιορισμούς στην κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, όπως μετέδωσαν τοπικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οι αλλαγές έρχονται ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο, στις οποίες ο Putin, ο οποίος κυβερνά τη Ρωσία επί 24 χρόνια, αναμένεται να διεκδικήσει άλλη μια εξαετή θητεία, αναφέρει το Associated Press.
Ο Putin, 71 ετών, δεν έχει δηλώσει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι, λέγοντας ότι θα το ανακοινώσει μόνο αφού το κοινοβούλιο ορίσει επίσημα την ημερομηνία των εκλογών.

Περιορισμοί στα ΜΜΕ

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που ενέκρινε, μόνο οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται με σύμβαση από εγγεγραμμένα μέσα ενημέρωσης θα επιτρέπεται να καλύπτουν τις συνεδριάσεις της εκλογικής επιτροπής, αποκλείοντας ενδεχομένως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους.
Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης την απαγόρευση οποιασδήποτε κάλυψης των ενεργειών της επιτροπής σε στρατιωτικές βάσεις ή σε περιοχές υπό στρατιωτικό νόμο χωρίς προηγούμενη άδεια των περιφερειακών και στρατιωτικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης