Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huawei: «Έκρηξη» 83% στις πωλήσεις smartphone τον Οκτώβριο 2023

Huawei: «Έκρηξη» 83% στις πωλήσεις smartphone τον Οκτώβριο 2023
H Xiaomi σημείωσε επίσης αύξηση 33% στις πωλήσεις smartphone τον Οκτώβριο
Σχετικά Άρθρα
Η ισχυρή αύξηση των πωλήσεων της Huawei συνέβαλε στην άνοδο κατά 11% των συνολικών αποστολών smartphone στην Κίνα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Counterpoint που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, υποδεικνύοντας σημάδια ανάκαμψης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.
Η Huawei συνέβαλε σημαντικά στη μέση ετήσια αύξηση κατά τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, με τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται κατά 83%, όπως προκύπτει από σημείωμα της εταιρείας.

Αύξηση και για την Xiaomi

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint, η Xiaomi σημείωσε επίσης αύξηση 33% στις πωλήσεις smartphone τον Οκτώβριο.
Δεν παρείχε λεπτομέρειες γύρω από τις επιδόσεις της Apple την ίδια περίοδο.
Τον Αύγουστο, η Huawei λάνσαρε τη σειρά smartphone Mate 60 που τροφοδοτείται από αυτό που οι αναλυτές ανέφεραν ότι είναι ένα προηγμένο τσιπ που αναπτύχθηκε από την ίδια, το οποίο θεωρείται από ορισμένους αναλυτές ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ που αποσκοπούν στη διακοπή των αποστολών ορισμένων τσιπ στην Κίνα.\

Έτοιμη για ανάκαμψη η αγορά της Κίνας

Η αγορά smartphone της Κίνας έχει δει τις πωλήσεις να μειώνονται επί σειρά τριμήνων, με πτώση 3% το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Counterpoint.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι η αγορά μπορεί να είναι έτοιμη για ανάκαμψη, με την εταιρεία ερευνών IDC να προβλέπει απροσδιόριστη ετήσια αύξηση των πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο μετά από δέκα συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης