Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελειώνει η βοήθεια των ΗΠΑ… και η Ουκρανία; - Το Κογκρέσο αδιαφορεί για το Κίεβο και φέρνει υποχώρηση μέχρι το Lviv

Τελειώνει η βοήθεια των ΗΠΑ… και η Ουκρανία; - Το Κογκρέσο αδιαφορεί για το Κίεβο και φέρνει υποχώρηση μέχρι το Lviv
Χαμηλότερο από ποτέ το ενδιαφέρον του Κογκρέσου για την χρηματοδότηση του Κιέβου αναφέρει η Washington Post
Σχετικά Άρθρα
Το τέλος της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία, κάτι που θα σημάνει και το τέλος … της ίδιας της Ουκρανίας στον πόλεμο της έναντι της Ρωσίας μπορεί να σηματοδοτεί το εξαιρετικά χαμηλό ενδιαφέρον του αμερικανικού Κογκρέσου για την χρηματοδότηση του Κιέβου.
Σε δημοσίευμα της Washington Post αναφέρεται πως το Κογκρέσο δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ουκρανία καθώς δίνει προτεραιότητα σε άλλα θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως είναι ο πόλεμος στο Ισραήλ και η κατάσταση στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Στερεύει η Ουκρανία

«Τα χρήματα και ο χρόνος τελειώνουν για την Ουκρανία, υποστηρίζουν οι σύμμαχοι της.
Αλλά το ενδιαφέρον του Κογκρέσου για την χρηματοδότηση του αγώνα της Ουκρανίας κατά των ρωσικών στρατευμάτων είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από ποτέ, μια και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από άλλες προτεραιότητες εθνικής ασφάλειας, όπως είναι το Ισραήλ και τα νότια σύνορα των ΗΠΑ, μπορεί να προμηνύει το τέλος της συνεχιζόμενης αμερικανικής βοήθειας στον Ευρωπαίο σύμμαχο τους» αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την Washington Post, η αυξανόμενη προοπτική ότι το Κογκρέσο δεν θα εγκρίνει την πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία θα μπορούσε να έχει σοβαρές γεωπολιτικές συνέπειες, υπονομεύοντας έναν από τους κύριους στόχους της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.

Υποχώρηση μέχρι το… Lviv

Μάλιστα δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Daily Beast υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φοβούνται ότι εξαιτίας της μείωσης της προσοχής της Δύσης στο ουκρανικό λόγω του πολέμου στο Ισραήλ, θα πρέπει να υποχωρήσουν… ακόμα και μέχρι την πόλη της Lviv που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι Ουκρανοί θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ορθολογική χρήση των προμηθειών και των πυρομαχικών της, εάν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κλιμακωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης