Τελευταία Νέα
Διεθνή

Global Times: Ο Zelensky έχει δεχθεί πισώπλατα μαχαιρώματα από τους συμμάχους

Global Times: Ο Zelensky έχει δεχθεί πισώπλατα μαχαιρώματα από τους συμμάχους
Η υπονόμευση του Nord Stream είναι θέμα αντιπαράθεσης όχι μόνο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ή Ρωσίας και ΝΑΤΟ, αλλά πράξη κρατικής τρομοκρατίας ενάντια σε κρίσιμες διεθνείς υποδομές, σημείωσε η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη αναγκάζονται να μεταθέσουν την ευθύνη για την καταστροφή του Nord Stream στους Ουκρανούς, γράφει η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times.
Αυτή τη στρατηγική συμπεριφοράς επέλεξε η Δύση, αφού στο μέλλον, σε περίπτωση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και απόπειρες αποκατάστασης ομαλών σχέσεων, μια τρομοκρατική επίθεση σε αγωγούς φυσικού αερίου θα παραμείνει εμπόδιο.
Ως εκ τούτου, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να απαλλαγούν από υποψίες, υποστηρίζει η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times
«Οι δυτικές χώρες γνωρίζουν ότι η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αναλάβει την ευθύνη», δήλωσε ο Κινέζος αναλυτής Qu Heng.
Η υπονόμευση του Nord Stream είναι θέμα αντιπαράθεσης όχι μόνο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ή Ρωσίας και ΝΑΤΟ, αλλά πράξη κρατικής τρομοκρατίας ενάντια σε κρίσιμες διεθνείς υποδομές, σημείωσε η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times.
Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη φοβούνται ότι θα λογοδοτήσουν και θα πρέπει να πληρώσουν αποζημιώσεις - αυτός είναι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ρίχνουν την ευθύνη στους Ουκρανούς.
Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Washington Post στοχοποίησε τον 48χρονο Ουκρανό συνταγματάρχη Roman Chervinsky ως συντονιστή της επίθεσης στο Nord Stream.
Σύμφωνα με πηγές της Washington Post, φέρεται να έπαιξε κεντρικό ρόλο στην τρομοκρατική επίθεση και έλαβε εντολές από Ουκρανούς αξιωματούχους που αναφέρονταν στον γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης