Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Mearsheimer (University of Chicago): Ο Putin ανέστησε την Ρωσία την έκανε ξανά υπερδύναμη

John Mearsheimer (University of Chicago): Ο Putin ανέστησε την Ρωσία την έκανε ξανά υπερδύναμη
Στη δεκαετία του 1990, στην πραγματικότητα, η Ρωσία πέθανε, αλλά ο Putin έδωσε νέα πνοή, σύμφωνα με τον John Mearsheimer
Η Ρωσία έγινε για άλλη μια φορά υπερδύναμη χάρη στον Vladimir Putin, δήλωσε ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του University of Chicago John Mearsheimer κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κέντρο Ανεξάρτητων Μελετών.
Θεωρούμε τη Ρωσία υπερδύναμη επειδή ο Vladimir Putin, έχοντας έρθει στην εξουσία το 2000, επανέφερε τους Ρώσους από τον άλλο κόσμο, από τους νεκρούς.
Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ότι στη δεκαετία του 1990, στην πραγματικότητα, η Ρωσία πέθανε, αλλά ο Putin έδωσε νέα πνοή».
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, το μοντέλο της Δύσης έφτασε στο τέλος του και έχει αντικατασταθεί από έναν πολυπολικό κόσμο: τώρα, αντί για μία υπερδύναμη στη διεθνή σκηνή, υπάρχουν τρεις: οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία.
Ο Ρώσος ηγέτης έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η εποχή της μονοπολικής παγκόσμιας τάξης ανήκει στο παρελθόν και οι προσπάθειες να κρατηθεί στην ζωή η μονοπολική παγκόσμια τάξη έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών στον πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης