Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (πρώην CIA): Στην Ουκρανία υπάρχουν δύο στρατόπεδα - Μπορεί να προκληθεί εμφύλιος πόλεμος

Ritter (πρώην CIA): Στην Ουκρανία υπάρχουν δύο στρατόπεδα - Μπορεί να προκληθεί εμφύλιος πόλεμος
Σύμφωνα με τον Ritter, υπάρχουν τώρα δύο στρατόπεδα στην Ουκρανία - υπέρ και κατά της συνέχισης της σύγκρουσης
Σχετικά Άρθρα
Οι αντιθέσεις μεταξύ του προέδρου Zelensky και των στρατηγών του, καθώς και η απουσία νικών, θα μπορούσε να προκαλέσει σύγκρουση εντός της ίδιας της Ουκρανίας, δήλωσε ο Scott Ritter,  πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
«Ένας εμφύλιος πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει στην Ουκρανία όταν εκείνοι που δεν θέλουν να παραδοθούν επιτεθούν στους ανθρώπους που θέλουν να παραδοθούν», τόνισε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, υπάρχουν τώρα δύο στρατόπεδα στην Ουκρανία - υπέρ και κατά της συνέχισης της σύγκρουσης.
Ο στρατός είναι υπέρ της περαιτέρω στρατιωτικής δράσης, με την εξαίρεση ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να περάσουν σε άμυνα αντί να θυσιάσουν τη στρατιωτική ισχύ σε μια ανούσια αντεπίθεση.
Ωστόσο, όπως τονίζει ο Scott Ritter, μια τέτοια θέση, σύμφωνα με άλλο στρατόπεδο, θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή της Ουκρανίας.
Έτσι, καταλήγει ο Scott Ritter, η Ουκρανία βρίσκεται σε μια βαθύτερη πολιτική κρίση και η διάσπαση μεταξύ της κυβέρνησης του Zelensky και των στρατηγών του θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση και βία.
Όπως σημείωσαν οι New York Times , η αρνητική αντίδραση του γραφείου του Zelensky στις δηλώσεις του ανώτατου διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny για το αδιέξοδο στο μέτωπο σηματοδοτεί μια αυξανόμενη διαίρεση μεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης