Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κύκλο θανάτου η Γάζα, άψυχα σώματα παντού – Xάνει τον έλεγχο από το Ισραήλ η Hamas, έτοιμη να απελευθερώσει 70 ομήρους

Σε κύκλο θανάτου η Γάζα, άψυχα σώματα παντού – Xάνει τον έλεγχο από το Ισραήλ η Hamas, έτοιμη να απελευθερώσει 70 ομήρους
Οι ισραηλινές δυνάμεις προελαύνουν…
Σκηνές χάους και απόγνωσης επικρατούν σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, με τον άμαχο πληθυσμό να βρίσκεται σε απόγνωση.
Οι ισραηλινές δυνάμεις προελαύνουν σφυροκοπώντας περιοχές όπου υπάρχουν νοσοκομεία ενώ η ισλαμιστική οργάνωση Hamas φέρεται να έχει απολέσει τελείως τον έλεγχο.
Σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον, που φέρνει στον νου σκηνές από την Αποκάλυψη, ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα στον θύλακα αυξήθηκε στις 11.240.
Ειδικότερα, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, «ο αριθμός των θυμάτων λόγω των ισραηλινών επιδρομών έχει αυξηθεί σε 11.240, μεταξύ των οποίων 4.630 παιδιά
Ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τις 29.000, το 70% εκ των οποίων είναι παιδιά».
Την ίδια στιγμή, η Hamas δήλωσε στην ομάδα των μεσολαβητών είναι έτοιμη να απελευθερώσει έως και 70 γυναίκες και παιδιά που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, εφόσον κηρυχθεί πενθήμερη εκεχειρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.
Η εκεχειρία θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας παντού στη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μια Ισραηλινή στρατιωτίνα που ήταν μεταξύ των ομήρων σκοτώθηκε στις 9 Νοεμβρίου από ισραηλινό βομβαρδισμό.
Σημειώνεται πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ηamas, χτυπούν συνεχώς μη στρατιωτικές υποδομές στη Λωρίδα της Γάζας.
Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί από τις 7 Οκτωβρίου τουλάχιστον 245 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένων 118 στη Γάζα.
Επιπλέον, οι αρχές της Γάζας ανέφεραν στις 31 Οκτωβρίου πως τουλάχιστον 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια.
Ο εκπρόσωπος του IDF Richard Hecht επιβεβαίωσε αργότερα ότι το Ισραήλ χτύπησε τις εγκαταστάσεις σε μια προσπάθεια να εξοντώσει έναν διοικητή της Hamas, απέδωσε όμως τους θανάτους αμάχων στην «τραγωδία του πολέμου».
ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Οι μαχητές της Ηamas φεύγουν στα νότια»

Η Hamas «απώλεσε τον έλεγχο στη Γάζα» και οι μαχητές της «φεύγουν προς τα νότια» υποστήριξε απόψε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Joav Gallant, καθώς ο πόλεμος με το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του.
Άμαχοι «λεηλατούν τις βάσεις της Hamas» και «δεν πιστεύουν πια την κυβέρνηση» που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος σφυροκοπείται αδιάκοπα από το Ισραήλ, διαβεβαίωσε ο υπουργός σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια.
Παράλληλα, η Mossad ανέβασε στα social media φωτογραφία με ισραηλινούς στρατιώτες να έχουν καταλάβει το κτίριο όπου έδρευε η Hamas.
Στις πύλες του νοσοκομείου Al Shifa

Στο μεταξύ, οι ισραηλινές δυνάμεις είναι στις πύλες του βασικού νοσοκομείου της πόλης της Γάζας, τον πρωτεύοντα στόχο στη μάχη τους για να θέσουν υπό έλεγχο το βόρειο ήμισυ της Λωρίδας της Γάζας, όπου γιατροί δηλώνουν ότι ασθενείς, μεταξύ των οποίων νεογέννητα, πεθαίνουν λόγω της έλλειψης καυσίμων.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της υπό τον έλεγχο της Hamas Γάζας Ashraf Al Kindra, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο αυτό, το Al Shifa, δήλωσε ότι 32 ασθενείς έχουν πεθάνει τις τρεις τελευταίες μέρες, μεταξύ των οποίων τρία νεογέννητα, ως αποτέλεσμα της πολιορκίας του νοσοκομείου και της διακοπής της ηλεκτροδότησής του.
Τουλάχιστον 650 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα σε αυτό, περιμένοντας απεγνωσμένα να απομακρυνθούν σε κάποιο άλλο νοσηλευτικό κέντρο από τον Ερυθρό Σταυρό ή κάποια άλλη ουδέτερη υπηρεσία.
Το Ισραήλ δηλώνει ότι το νοσοκομείο βρίσκεται πάνω από σήραγγες που στεγάζουν αρχηγείο των Ηamas και ότι αυτοί ευθύνονται για την κατάσταση αυτή, καθώς χρησιμοποιούν ασθενείς ως ανθρώπινες ασπίδες.
Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το αρνείται.
«Τα τανκς βρίσκονται μπροστά από το νοσοκομείο. Βρισκόμαστε υπό πλήρη αποκλεισμό.
Πρόκειται εντελώς για περιοχή αμάχων.
Μόνον για εγκαταστάσεις νοσοκομείου, ασθενείς νοσοκομείου, γιατρούς και άλλους αμάχους που μένουν στο νοσοκομείο. Κάποιος πρέπει να το σταματήσει αυτό», δήλωσε ο χειρουργός του νοσοκομείου Ahmed El Mohalalati τηλεφωνικώς στο Reuters.
«Βομβάρδισαν τις δεξαμενές (νερού), βομβάρδισαν τα πηγάδια, βομβάρδισαν την αντλία οξυγόνου επίσης. Βομβάρδισαν τα πάντα στο νοσοκομείο.
Έτσι μετά βίας επιβιώνουμε. Το λέμε σε όλους, το νοσοκομείο δεν είναι πλέον ασφαλές μέρος για την περίθαλψη ασθενών. Κάνουμε κακό στους ασθενείς κρατώντας τους εδώ», πρόσθεσε.
sat-Artboard_1.jpg
Το άλλο μεγάλο νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, το Al Quds, έχει επίσης σταματήσει να λειτουργεί.
Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι η γύρω περιοχή του σφυροκοπάται από πυρά και κομβόι οχημάτων του Ερυθρού Σταυρού που εστάλη για να απομακρύνει ασθενείς και προσωπικό δεν είναι σε θέση να φτάσει σε αυτό.
Γιατροί ανήρτησαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες που τους δείχνουν να χειρουργούν υπό το φως κεριών, φακών ή μόνον με το φως από κινητά τηλέφωνα, λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος στα νοσοκομεία.
Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι πιστεύεται ότι παραμένουν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας παρά την ισραηλινή εντολή να φύγουν. Το Ισραήλ προχωρά συχνά σε βομβαρδισμούς και στον νότιο. Υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστά πλήγματα στη βασική πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, τη Χαν Γιούνες.
Στο Νοσοκομείο Νάσερ, άνθρωποι με ΙΧ οχήματα έφερναν στο νοσοκομείο τραυματίες, μεταξύ των οποίων και παιδιά.
«Υπάρχουν άψυχα σώματα κάτω από τα συντρίμμια, χρειαζόμαστε ασθενοφόρα», φώναξε ένας άνδρας.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης