Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Φινλανδία σφραγίζει τα σύνορά της για τους Ρώσους ... ποδηλάτες

H Φινλανδία σφραγίζει τα σύνορά της για τους Ρώσους ... ποδηλάτες
Η Φινλανδία εισάγει απαγόρευση διέλευσης των συνόρων από τη Ρωσία με ποδήλατα από τις 15 Νοεμβρίου
Από τις 15 Νοεμβρίου, η Φινλανδία απαγορεύει επ' αόριστον τη διέλευση των συνόρων της από τη Ρωσική Ομοσπονδία με ποδήλατα.
Αυτό αναφέρεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ρωσικής πρεσβείας στο Ελσίνκι.
Σύμφωνα με την ειδοποίηση που ελήφθη από τις φινλανδικές αρχές, από τις 00:00 της 15ης Νοεμβρίου 2023, η Φινλανδία εισάγει απαγόρευση διέλευσης των συνόρων από τη Ρωσία με ποδήλατα για αόριστο χρονικό διάστημα», σημειώνει το ανακοινωθέν.
«Στα σημεία ελέγχου Vaalimaa, Nuyamaa και Imatra (που αντιστοιχούν στα διεθνή σημεία ελέγχου Torfyanovka, Brusnichnoe και Svetogorsk στη ρωσική πλευρά), παρόμοιοι περιορισμοί έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 9 Νοεμβρίου», τόνισε η ρωσική πρεσβεία.
Στις 12 Νοεμβρίου, το γραφείο Τύπου της ρωσικής βορειοδυτικής τελωνιεακής διοίκησης είχε προειδοποιήσει ότι η φινλανδική συνοριακή υπηρεσία άρχισε να περιορίζει την είσοδο στη χώρα από το ρωσικό έδαφος με ποδήλατα.
Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες στα κοινωνικά δίκτυα άρχισαν να αναφέρουν ότι οι Φινλανδοί συνοριοφύλακες στα σημεία ελέγχου αυτοκινήτων Imatra, Nuijamaa και Vaalimaa στα σύνορα με την περιοχή του Λένινγκραντ δεν επιτρέπουν σε άτομα που προσπαθούν να τη διασχίσουν με ποδήλατο.
Όπως έγινε γνωστό μετέπειτα οι Φινλανδοί έχουν τοποθετήσει στα σύνορα την αντίστοιχη οδική σήμανση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης