Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μπλόκο» από την Ιορδανία στα σχέδια του Ισραήλ για κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας

«Μπλόκο» από την Ιορδανία στα σχέδια του Ισραήλ για κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας
O βασιλιάς Abdullah φέρεται να διεμήνυσε σε ανώτερους πολιτικούς ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει «καμία στρατιωτική λύση ή λύση ασφαλείας» στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah απέρριψε οποιαδήποτε σχέδια του Ισραήλ να καταλάβει τμήματα της Γάζας ή να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας εντός του θύλακα, λέγοντας ότι η βασική αιτία της κρίσης ήταν η άρνηση του Ισραήλ στα «νόμιμα δικαιώματα» των Παλαιστινίων, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα (13/11).
Σε σχόλια που έκανε στο βασιλικό παλάτι, ο μονάρχης φέρεται να διεμήνυσε σε ανώτερους πολιτικούς ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει «καμία στρατιωτική λύση ή λύση ασφαλείας» στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.
Ξεκαθάρισε, δε, ότι ο κατεστραμμένος από τον πόλεμο θύλακας της Γάζας δεν πρέπει να αποκοπεί από το Ισραήλ από τα άλλα παλαιστινιακά εδάφη.
Είπε στους πολιτικούς ότι «η ρίζα της κρίσης ήταν η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και η άρνηση των νόμιμων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων».
«Η λύση ξεκινά από εκεί και κάθε άλλο μονοπάτι είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και περισσότερο σε έναν κύκλο βίας και καταστροφής» τόνισε χαρακτηριστικά ο Abdullah.
Παράλληλα, υπνεθύμισε ότι είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τις ισραηλινές παραβιάσεις στη Δυτική Όχθη, με την οποία η Ιορδανία μοιράζεται σύνορα, και οι επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε Παλαιστίνιους αμάχους θα μπορούσαν να «επεκτείνουν τη σύγκρουση και να ωθήσουν την περιοχή «στην άβυσσο».
Σημειώνεται πως η Ιορδανία φιλοξενεί έναν μεγάλο πληθυσμό Παλαιστινίων προσφύγων και των απογόνων τους που φοβούνται ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να εκδιώξει μαζικά τους Παλαιστίνιους από την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, όπου οι επιθέσεις Ισραηλινών εποίκων σε Παλαιστίνιους κατοίκους έχουν αυξηθεί μετά την επίθεση της Hamas στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης