Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαζική αύξηση» της στήριξης προς την Ουκρανία προαναγγέλλει η Baerbock (YΠΕΞ Γερμανίας)

«Μαζική αύξηση» της στήριξης προς την Ουκρανία προαναγγέλλει η Baerbock (YΠΕΞ Γερμανίας)
Ο Putin χαίρεται ενόψει της δραματικής κατάστασης παγκοσμίως, ανέφερε η Annalena Baerbock
Η Ουκρανία θα βρεθεί στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης μαζί με τον πόλεμο Ισραήλ-Hamas στη σύνοδο κορυφής των υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες σήμερα.
Ένα από τα θέματα είναι κατά πόσον η ΕΕ μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή της για την προμήθεια ποσοτήτων πυρομαχικών.

Φτάνοντας στη σύνοδο κορυφής η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock δήλωσε:

Όσο έντονη και αν είναι η τρέχουσα κρίση στη Μέση Ανατολή, είναι επίσης σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τις γεωπολιτικές προκλήσεις εδώ στην περιοχή ... Ο Putin χαίρεται ενόψει της δραματικής κατάστασης παγκοσμίως.
"Δεν θα συνεχίσουμε μόνο την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία, θα συνεχίσουμε να την επεκτείνουμε και να την αυξάνουμε, ιδίως από την πλευρά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, όχι μόνο ενόψει της χειμερινής άμυνας για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, όταν είναι σαφές ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα εκμεταλλευτεί για άλλη μια φορά τις ανάγκες του λαού στον κρύο χειμώνα.
"Η υποστήριξή μας θα επεκταθεί επίσης μαζικά, ιδίως για το επόμενο έτος".

Διπλασιάζει τη στρατιωτική βοήθεια

Άλλωστε, ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας συμφώνησε να διπλασιάσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία το επόμενο έτος σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε ότι η αύξηση αποτελεί απάντηση στην εμπειρία του τρέχοντος έτους, η οποία, όπως είπε, έδειξε ότι τα προγραμματισμένα ποσά εξαντλήθηκαν γρήγορα.
Η αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν οχυρωθεί στα νότια και ανατολικά.
Το μέτρο θα χρειαστεί έγκριση από τους βουλευτές, αλλά ο υπουργός Άμυνας Borris Pistorius δήλωσε ότι τα κονδύλια στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης