Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,5% - Το βλέμμα σε ΕΚΤ, Fed

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,5% - Το βλέμμα σε ΕΚΤ, Fed
Η Novo Nordisk σημείωσε άλμα 3,9%
Σχετικά Άρθρα
Συγκρατημένη άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις επόμενες κινήσεις Fed και ΕΚΤ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, μετά την πτώση της Παρασκευής.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,5% στις 15.274 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,6% στις 7.405 μονάδες.
Στις 7.078 μονάδες με άνοδο 0,5% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,7% στις 28.699 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,4% στις 9.413 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν ήπια άνοδο.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ΗΠΑ και της ευρωζώνης που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα, ενώ οι αγορές φάνηκε να προσπερνούν την απόφαση της Moody's να υποβαθμίσει τις προοπτικές της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ σε "αρνητικές" από "σταθερές".

Ράλι για την Novo Nordisk

Μεταξύ των κυριότερων μετοχών, η Novo Nordisk σημείωσε άλμα 3,9%, στηρίζοντας την άνοδο 1,2% στον κλάδο της υγείας, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι τα οφέλη της εξαιρετικά δημοφιλούς θεραπείας παχυσαρκίας Wegovy για την προστασία της καρδιάς οφείλονται σε κάτι περισσότερο από την απώλεια βάρους και μόνο.

Πτώση στο πετρέλαιο

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα, μετά το ράλι της Παρασκευής, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τη φθίνουσα ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα επιβάρυναν το κλίμα στην αγορά.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για τον Ιανουάριο υποχωρούσαν κατά 71 σεντς ή 0,87% στα 80,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) για τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ βρίσκονταν στα 76,49 δολάρια, μειωμένα κατά 68 σεντς ή 0,88%.
Και οι δύο δείκτες αναφοράς βρίσκονταν πολύ κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών, στα 86,61 δολάρια το βαρέλι για το WTI και στα 82,31 δολάρια το βαρέλι για το Brent.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης