Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Η νέα φάση των συγκρούσεων θα είναι πιο καταστροφική για τον Ουκρανικό στρατό

Wall Street Journal: Η νέα φάση των συγκρούσεων θα είναι πιο καταστροφική για τον Ουκρανικό στρατό
Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, η Ρωσία έχει ξεκινήσει την παραγωγή μεγάλου αριθμού επιθετικών drones, πυραύλων και αρμάτων μάχης
Το νέο στάδιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία γίνεται δυσμενές για τον Ουκρανικό στρατό λόγω της συσσώρευσης μαχητικής ισχύος από τη Ρωσία και της παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού, γράφει η Wall Street Journal.
Η επόμενη φάση των εχθροπραξιών θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη και καταστροφική για την Ουκρανία.
Ουκρανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι ένας μακροχρόνιος πόλεμος είναι πιθανό να είναι επιτυχής για τη Ρωσία, η οποία έχει μεταφέρει την οικονομία της σε πολεμική βάση» αναφέρει η Wall Street Journal.
Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, η Ρωσία έχει ξεκινήσει την παραγωγή μεγάλου αριθμού επιθετικών drones, πυραύλων και αρμάτων μάχης.
Διαθέτει επίσης τεράστια αποθέματα όπλων σε μια εποχή που το Κίεβο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους δυτικούς συμμάχους για προμήθειες, αντιμετωπίζει ήδη ελλείψεις σε πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Τα πράγματα είναι άσχημα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τους Ουκρανούς στρατιώτες αναφέρει η Wall Street Journal.
Στρατιώτες της επίλεκτης 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας είπαν ότι εκτός από την εξάντληση των αποθεμάτων όπλων τους, οι στρατιώτες σκοτώνονται.
Εξαιτίας αυτού, η μονάδα πρέπει να στείλει χειριστές drone και πληρώματα αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων στην πρώτη γραμμή.
Νωρίτερα, ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny, δήλωσε στον Economist ότι ο ουκρανικός στρατός έχει φτάσει σε αδιέξοδο και «πιθανότατα δεν θα κάνει μια ουσιαστική και όμορφη νίκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης